|

Gama: "Aslıtürklere şirket satmadık"

İngiltere'de faaliyet gösteren Gama şirketinin sahibi Ali Sancak, Orhan ve Gülay Aslıtürk çiftine şirket satmadıklarını söyledi.

.
00:00 - 21/03/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:14 - 10/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gama: "Aslıtürklere şirket satmadık"
Gama: "Aslıtürklere şirket satmadık"

Yeni Şafak'ın 'Aslıtürk'ler Londra'da şirket aldı' haberi üzerine bir açıklama yapan Sancak, "İki ay önce Aslıtürklerin bizim gizli ortağımız olduğu yönünde söylenti çıkardılar. Oysa ben onları hiç tanımam" dedi.

Gama'nın şirket satmak bir yana 2 milyon pound karşılığında yeni şirketler satın almaya hazırladığını belirten Ali Sancak, şunları söyledi:

"Gama'nın mali gücü kendine fazlasıyla yetecek düzeydedir. Biz daha önce pekçok şirket satın aldık. Bizim kimsenin gizli mali desteğine falan da ihtiyacımız yok. Aslıtürklerle bugüne kadar hiç görüşmedim. Ama birileri onların bizim şirketimize gizli ortak olduğunu ileri sürdü. Öyle sanıyorum ki hasım şirketler bu söylentileri ortaya atıyor. Bir kere İngiltere'de gizli iş yapamazsınız. Çünkü maliye sürekli sizin banka hesaplarınızı inceler. Hesabınızdaki akış sürekli kontrol altında tutulur. Eğer farklı meblağların girip çıktığı görülürse Vergi Dairesi hemen gereken önlemleri alır ve şirketinizin başı büyük belaya girer. Yani burada herşey açıktır, çünkü açık olmak zorundadır. Eğer resmi bir satış varsa da Company House'ta kaydına rastlarsınız. Biz 11 yıldır faaliyet gösteren ve kar eden bir şirketiz. Kar eden bir kuruluşu neden satayım. Eğer Aslıtürkler bu şirketi satın almak istiyorlarsa buyursunlar gelsinler görüşelim."

23 yıl önce