|

Gül seralarında tatlı telaş

Üreticiler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kalpleri fethedecek binlerce gülü sahibine ulaştırabilmek için hummalı çalışma yürütüyor. Çiçek siparişlerinde en çok tercih edilen bu yıl da kırmızı gül.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 00:21 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Çiçek siparişlerinde en çok tercih edilen bu yıl da kırmızı gül.
Çiçek siparişlerinde en çok tercih edilen bu yıl da kırmızı gül.

Mersin’in Tarsus ilçesindeki gül üreticileri, sektörün en önemli dönemlerinden 14 Şubat Sevgililer Günü için seralarda özel mesai yapıyor. Sabahın ilk saatlerinde çoğunluğu kadınlardan oluşan işçilerin çalışmasıyla başlayan tempo, gün içerisinde kesme, şoklama, boylama ve ayıklama işlemleriyle devam ediyor. İşleme makinelerinin yardımıyla hazırlık aşamaları sürdürülen binlerce gül, iki derecelik soğuk hava depolarında bekletildikten sonra paketleme safhasında kolilenerek satışa hazır hale getiriliyor. Farklı renkleriyle ayrı anlamlar taşıyıp çiftler için sevgi duygusunu ifade etmenin en bilinen yöntemi olan güller, daha sonra farklı illere gönderiliyor.


200 BİN GÜL HAZIRLIYORLAR

Yenice Mahallesi’nde gül üretimi yapan bir firmanın genel müdürü Özhan Özdemir, sevgililer Günü için yaklaşık 200 bin gül hazırladıklarını bildirdi. Özdemir, güllere başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Bursa ve Gaziantep olmak üzere çok sayıda ilden talep olduğunu ifade etti. Özdemir, tek dal gülün 10 ila 15 liradan satışa sunulmasını beklediklerini belirterek, “Gül, sevgiyi ifade edebilmenin en etkili yollarından biri. Bir süredir emek harcanarak hazırladığımız bu güller, Türkiye’nin birçok bölgesine gönderiliyor. Uzun bir yolculuk geçirerek sahibine ulaşacak bu güller, Sevgililer Günü’nde daha özel bir anlam taşıyacak” diye konuştu. Çiçek satan bir işletmenin sahibi Gökçe İklim Kılıç da 14 Şubat için hazırlıklara bir süre önce başlayarak vitrinleri süslediklerini belirtti. Üreticilerden birbirinden farklı çiçek türleri temin ettiklerini aktaran Kılıç, şunları kaydetti: “Özel istekler üzerine siparişleri hazırlıyoruz. Çiftlerimiz biribirine çiçek alacağı vakit en çok gülü tercih ediyor. Bu özel günde de genellikle güller tercih ediliyor. Her yılki gibi bu yıl yine en çok rağbeti kırmızı gül görüyor. Şimdiden sayılarını belirledik. 14 Şubat’ta gülleri 10 liradan satmayı planlıyoruz.

#Gül
#Hediye
6 yıl önce