|

Haber sitesi Sol'dan 'TOGG fabrikasındaki işçi ölümü gizleniyor' yalanı

Yerli otomobil TOGG'un fabrikasında yaşanan kaza sonucu işçi Ahmet Çiçek hayatını kaybetti. Asparagas haberleriyle gündeme gelen haber sitesi Sol, Çelik'in ölümünün gizlenmeye çalışıldığı yalanını ortaya attı. Sol, bu yalanı TOGG'un yaşanan kazaya ilişkin resmi açıklama yapmasından iki saat sonra dolaşıma soktu.

17:25 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:36 - 18/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
TOGG ve Sol'un paylaşımları.
TOGG ve Sol'un paylaşımları.

Yalan haber ve algı operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen haber sitesi Sol Gazete, yine okuyucularının zekasıyla dalga geçmeye yönelik bir başlığa imza attı.


Yerli otomobil TOGG'un fabrikasının yapımını üstlenen Yapı Merkezi'nin alt yüklenicisi Meg Çelik şirketi adına çalışan manlift operatörü Ahmet Çiçek, iş kazası sonucu hayatını kaybetti.

RESMİ AÇIKLAMAYI GÖRMEDİLER

Sol sitesi, bu gelişme sonrası "TOGG fabrikasında iş cinayeti: Olayın gizlenmesi için yoğun baskı yapılıyor" başlığıyla bir haber paylaştı. Yaşanan ölümün gizlenmeye çalışıldığını öne süren Sol, bu yalanı TOGG'un resmi açıklamasını görmezden gelerek dolaşıma soktu.


TOGG, yaşanan ölüme ilişkin resmi Twitter hesabından 14.21'de bir açıklama yayımladı. Sol sitesi ise yalanı yaklaşık iki saat sonra 16.01'de paylaştı.


TOGG'DAN AÇIKLAMA

TOGG'un Twitter hesabından yaşanan ölüme ilişkin yapılan açıklamada,
"Gemlik tesisimizin üst yapı inşaatında elim bir kaza yaşanmıştır. İnşaatın yapımını üstlenen Yapı Merkezi'nin alt yüklenicisi Meg Çelik şirketi adına çalışan manlift operatörü Ahmet Çiçek kaza sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz"
denildi.
#SOL GAZETE
#TOGG
#İŞÇİ
#ÖLÜM
#ALGI OPERASYONU
#YALAN
3 yıl önce