|

Hasan Sağlam Hakk'a yürüdü

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı emekli Tuğgeneral Hasan Sağlam, dün sabah vefat etti. Sağlam'ın cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Balıkesir'e nakledildi

Yeni Şafak
00:00 - 7/10/2002 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

Anadolu'dan gelip İstanbul'daki üniversiteleri kazanan maddi imkansızlıklar içindeki binlence öğrenciye burs, barınma, iaşe ve ibate temin ederek eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı emekli Tuğgeneral Hasan Sağlam vefat etti. Akciğer yetmezliği şikayeti ile tedavi gören Sağlam, dün sabaha karşı saat 05.00'te Göztepe'deki evinde Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Sağlam'ın cenazesi, dün ikindi namazını müteakip çok kalabalık bir cemaat tarafından Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere, dünyaya geldiği yer olan Balıkesir'in Halalca köyüne götürüldü. Sağlam, bugün toprağa verilecek.

Hasan Sağlam'ın özgeçmişi

1931 yılında Balıkesir'in Halalca köyünde doğan Hasan Sağlam, ilk öğrenimini köyünde, orta öğrenimini ise Balıkesir'de tamamladı. 1960'ta Harp Akademisi'ne giren Sağlam, mezun olduktan sonra çeşitli karargah ve kıta komutanlıkları görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği ve Muhafız Alay Komutanlığı da yapan Sağlam, 1977'de tuğgeneralliğe terfi etti. Ardahan'da Tugay Komutanlığı ve 12 Eylül ihtilalinden sonra bir süre Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Hasan Sağlam, 1981 yılında emekli oldu. 1986 yılında İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı'na seçilen Sağlam, vefat ettiği düne kadar 16 yıl bu görevi aralıksız sürdürdü. Sağlam, evli ve iki çocuk babasıydı.

DUALARLA UĞURLANDI
Törene SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, İSKİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl, Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkanı Recep Koral, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak ile Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanısıra, Sağlam'ın askeri okuldaki dönem arkadaşları, cemiyetin okumalarına vesile olduğu öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlam'ın oğlu Bülent Sağlam'ın taziyeleri kabul ettiği cenazede, namazı Emin Saraç Hocaefendi kıldırdı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce