|

HDP-CHP ittifakında 'had bildirme' tartışması büyüyor

HDP’li Ebru Günay'ın, CHP Sözcüsü Öztrak'ın HDP'yi 'emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla' eleştirmesi karşısında verdiği "Haddinizi bilin" yanıtı HDP-CHP ittifakında tartışma başlatmıştı. Bu polemiğe katılan eski CHP vekili Şerafettin Turpcu, "HDP’nin bu yönetimiyle, TBMM’den Kızılay’a kadar bile yürünemez" açıklamasında bulundu.

10:52 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 12:26 - 30/04/2021 Cuma
Diğer
HDP'li Mithat Sancar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
HDP'li Mithat Sancar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Ermenilerin asırlık yalanı olan ve ülkelerin siyasi araç olarak kullandığı sözde Ermeni soykırımına, HDP de destek çıkmıştı.

HDP’yi 'emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset' yapmakla eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a, HDP’li Ebru Günay
“Anti-emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz. Haddinizi bilin”
diyerek cevap vermişti.

Eski CHP'li vekil de dahil oldu

CHP-HDP ittifakında bu polemikle başlayan ‘haddinizi bilin’ tartışması sürüyor. Karşılıklı söylemlere eski CHP vekili Şerafettin Turpcu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dahil oldu.

Duruma tepki gösteren Turpcu
"ABD’nin Suriye’de ülkemize karşı silahlandırdığı PKK’lı oluşumun ve emperyalizmin sözcüsü, ‘soykırım utancıyla yüzleşin’ diyerek bize hakaret eden HDP’nin bu yönetimiyle, TBMM’den Kızılay’a kadar bile yürünemez"
dedi.


#hdp
#chp
#haddinizi bilin
#şerafettin turpçu
#faik öztrak
#ebru günay
3 yıl önce