|

Hergün ölüyorlar

Cezaevlerinde sürdürülen ölüm oruçlarında hergün bir insan ölüyor. İzmir'de, Sedat Akmaz isimli mahkum, ölüm orucunda dün gözlerini hayata yumdu.

.
00:00 - 17/04/2001 Salı
Güncelleme: 13:03 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hergün ölüyorlar
Hergün ölüyorlar

F Tipi'ni protesto amacıyla cezaevlerinde sürdürülen ölüm oruçlarında bir mahkum daha hayatını kaybetti. İzmir'de ölüm orucundaki mahkumlardan Sedat Gürsel Akmaz, dün sabah Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastane önüne gelen Akmaz'ın yakınları, "Ölümü kendi davası uğruna bu yolla seçti. Ardından ağlamayacağız" şeklinde konuştular.

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Murat Çoban'ın cenazesi Denizli'de, ölüm orucunu dışarıdan destekleyen Canan Kulaksız'ın cenazesi de memleketi Rize'de toprağa verildi. Ölüm orucunu sürdüren mahkumlar ve tutuklular, TMY 16. maddesi için düzeltme sözü veren Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün sözünü yerine getirmesini istiyorlar. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu da Bakan Türk'ün verdiği sözü yerine getirmesini bekliyor.

Ölüm orucu zirvesi

Bu arada İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı müsteşarları ve ilgili genel müdürler, ölüm oruçlarına ilişkin bir toplantı yaptı. Sağlık Bakanlığı, toplantıda, Yüksek Sağlık Şûrâsı'nda alınan "organ fonksiyonu bozulmaya başladığında müdahale edilmesi" şeklindeki tavsiye kararını hatırlatarak, kararın uygulanması yönünde görüş bildirdi.

23 yıl önce