|

Hermann Kesten Madalyası Dink'e

Suikaste kurban giden Agos gazetesinin yayın yönetmeni Hrant Dink'e layık görülen "Hermann-Kesten Madalyası", Dink'in eşi Rakel Dink'e verildi.

BERLİN (AA)
00:00 - 17/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 17/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Hermann Kesten Madalyası Dink'e
Hermann Kesten Madalyası Dink'e

Uluslararası yazarlar birliği PEN'in verdiği “Hermann Kesten Madalyası” katledilen gazeteci Hrant Dink'e layık görüldü. Hrant Dink adına ödülü eşi Rakel Dink aldı. Almanya'nın Darmstadt kentindeki ödül töreninde konuşan Rakel Dink Agos'un çalışmalarına 10 yıl önce büyük zorluklar altında başladıklarını ve bu zorluklara rağmen büyük bir okuyucu kitlesine ulaştıklarını söyledi.

Ödül törenine Darmstadt Büyükşehir Belediye Başkanı Walter Hoffmann, Alman Yeşiller Partili Avrupa Parlamentosu üyesi Daniel Cohn-Bendit ile Alman PEN Merkezi Başkanı Johano Strasser de katıldı.

Johano Strasser, "Hrant'ın ölümünden sonra Ermeni kökenli olmadıkları halde, 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganı atan insanların olması, Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğunun bir işaretidir" diye konuştu.

PEN, Hermann-Kesten Madalyası'nı “Türkiye'de düşünce özgürlüğü için yaptığı cesur mücadele" nedeniyle Hrant Dink'e verdiğini açıklamıştı.

16 yıl önce