|

Hırsızlar tanıdık

Kapalıçarşı'da Ali Esen'e ait kuyumcuyu iki hafta önce soyan ve 30 kilo altını çalan hırsızlar, çarşı esnafı elektrikçi Andre B ve kardeşi Alen B. çıktı. İki kardeşin soygundan iki gün önce dükkana oyuncak güvenlik kamerası taktıkları belirlendi.

Kamil Maman
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:11 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Hırsızlar tanıdık
Hırsızlar tanıdık

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 Şubat'ta meydana gelen trilyonluk soygunun çarşı içerisinde elektrik işleriyle uğraşan iki esnaf tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul polisinden 12 kişilik özel ekip, yaklaşık bin saatlik kamera görüntülerini tek tek inceledi. Polis, bazı kişilerin çatıya çıkmak için çarşı derneğinden özel izin aldıklarını belirledi.

KÖMÜRLÜĞE GİZLEDİK

İncelemelerde olay gecesi Kapalıçarşı'nın bitişiğindeki bir dükkanda tadilat işi yapan Andre B. ve Alen B. isimli elektrikçiler polisin dikkatini çekti. Andre B. ve Alen B. kardeşlerin izinle çatıya çıkan kişiler arasında olduğunu öğrenen polis, bu kişileri yakın takibe aldı. Olay gecesine ait kamera görüntelerini tarayan polis Andre B. ve Alen B.'nin tadilat yapılan dükkana boş geldikleri sırt çantalarını doldurarak çıktıklarını gördü. Suçlarını itiraf eden Andre B ile kardeşi Alen B. “Soygundan 5 gün önce plan yaptık. Ziynet Kuyumculuk'a oyuncak kamera taktık. Kız arkadaşımız Nimet B güvenlikçileri çay ikram ederek oyaladı. Biz de havalandırma boşluğundan komando ipleriyle içeri girdik. Altınları ertesi gün kendi dükkanımıza getirdik. Polisten korkup komşumuzun kömürlüğüne gizledik” dedi.



12 yıl önce