|

Hülya meşhur olunca Avşar boyunu unuttu

Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın Ardahan Hasköy'de yaşayan amcası İbrahim Avşar "Hülya meşhur olunca bizi unuttu. Her fırsatta, 'Babam Ardahanlı, ben de Avşar boyundanım' diye açıklamalarda bulunuyor. Öyleyse bunun hakkını versin" diyor.

Yeni Şafak
00:00 - 5/10/2005 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Hülya
meşhur olunca
Avşar
boyunu unuttu
---------------------- manset ---------------------

  • HAMİT ETEEVRANS / ARDAHAN

    Ardahan'da doğan ve 3 yaşına kadar Hasköy'de yaşayan Hülya Avşar'a akrabaları "Hülya her fırsatta, 'Babam Ardahanlı, ben de Avşar boyundanım' diye açıklamalarda bulunuyor. Öyle ise bunun hakkını versin. Ondan köyümüze bir okul yaptırmasını istiyoruz" diyorlar.

    Hülya Avşar'ın baba tarafından hemen hemen tüm akrabaları, Hasköy'de yaşıyor. Avşar'ın amcası İbrahim ile eşi Besra Avşar, Hasköy'de çiftçilik yapıyorlar ve ünlü sanatçının da doğup üç yılını geçirdiği 100 yıllık evde hayatlarını sürdürüyorlar. Ekonomik yönden çok sıkıntı yaşadıklarını belirten İbrahim ve Besra Avşar, "Hülya'dan kendimiz için para pul istemiyoruz. Ondan tek isteğimiz, okulu olmayan köyümüze, babasının adıyla bir okul yaptırmasıdır" diye konuşuyorlar.

    Hülya'nın üç yaşında köyden ayrıldığını ve en son babası öldüğü zaman geldiğini anlatan amca İbrahim Avşar, birçok sanatçının eğitime destek verdiğini ancak Hülya Avşar'ın bu konuda yeteri kadar duyarlı olmadığını söylüyor.

    BİZİM HÜLYA ÇOK DUYARSIZ

    "Hülya'yla gurur duyuyorum" diyen İbrahim Avşar, "O bizim canımız, kanımız. Ama köyüne akrabalarına olan bu duyarsızlığını hazmedemiyoruz. Köyümüzün en önemli sorunu eğitim. Bu konuda Hülya'dan acil destek ve cevap bekliyoruz" diye dileklerini dile getiriyor.

    BU ÇOCUKLAR İÇİN OKUL YAPSIN
    Amca İbrahim Avşar, birçok sanatçının eğitime destek verdiğini, ancak Hülya Avşar'ın bu konuda yeteri kadar duyarlı olmadığını belirterek, "Ondan tek isteğimiz çocuklarımız için köyümüze bir okul yaptırması" diyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce