|

İddianamede 1. şüpheli Org. Berk, 2. şüpheli ise Cihaner

İddianamede, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk 1. şüpheli, 2. şüpheli ise İlhan Cihaner

Cihan
00:00 - 1/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 21:15 - 1/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
İddianamede 1. şüpheli Org. Berk, 2. şüpheli ise C
İddianamede 1. şüpheli Org. Berk, 2. şüpheli ise C

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. İddianamede 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk birinci şüpheli iken, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ise ikinci şüpheli durumunda.

Akşam saatlerinde kabul edilen iddianame 61 sayfadan oluşuyor. 14 şüphelinin yer aldığı iddianamede; birinci şüpheli olarak 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'in ismi geçiyor.

Orgeneral Berk hakkında, TCK'nın 314/2, Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddesi ve TCK'nın 53 ve 58/9. maddelerinde sevki isteniyor. İddianamedeki isimler şöyle: 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, İlhan Cihaner, Ali Tapan, Recep Gençoğlu, Nedim Ersan, Ersin Ergut, Orhan Esirger, Şenol Bozkurt, Murat Yıldız, Şinasi Demir, Kıvılcım Üstel, Sadri Barkın İnce, Ahmet Saraçlar, Yaşar Baş"


“BERK, ALEVİ KÖYLERİYLE ÖZEL OLARAK İLGİLENİYORMUŞ”

Ergenekon soruşturmasının Erzincan ayağında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan askeri personel Orhan Esirger'e ait bilgisayardan elde edilen bir belgede, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in Erzincan'daki Alevi köyleriyle özel olarak ilgilendiği ortaya çıktı.

Bilgisayardan elde edilen doc.x isimli dosyada, "Erzincan ve civarındaki Alevi köyleri özel olarak ilgilenmekte, bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ordunun imkanları kullanılmaktadır. Yaptığı yardımlar nedeniyle Alevi köyleri ve dedeler tarafından sevilmekte, dedeler tarafından kendisine taktir beratları verilmektedir." ifadeleri dikkat çekiyor.

ASKERİ HASTANEYE ZİYARETÇİ OLARAK GİDEN BAŞI ÖRTÜLÜ VE BONELİLER FİŞLENMİŞ

Orhan Esirger'e ait aynı bilgisayarda; 'Bilgi Notu Hastane. doc' isimli word dosyası içinde ise Erzincan Asker Hastanesi'ne tedavi için gelen türbanlı ve boneli bayanların hangi askeri personelin yakınları olduğuna ilişkin fişleme tutanağı elde edildi.


“CİHANER, SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN YAKALANMIŞ”

İddia edilen Ergenekon terör örgütünün Erzincan ayağıyla ilgili olarak cezaevine konulan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla yakalandığı ortaya çıktı.

Özel yetkileri elinden alınan Osman Şanal'ın hazırladığı, ancak daha sonra özel yetkili savcı Ender Karadeniz tarafından mahkemeye sunulan iddianamede, Cihaner'in, işlemiş olduğu 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçunun tamamen kişisel bir suç olduğu belirtildi.



14 yıl önce