|

İlk kez katıldık birinci olduk

YTÜ''nün başörtüsü mağduru öğrencisi Vildan Nurdağ ve arkadaşları dünyaca ünlü bilişim firması Indra Future Minds tarafından Brezilya''da düzenlenen yarışmada birinci oldu. Firma öğrencilere ödül olarak dünya üzerindeki pekçok ofisinde çalışma imkanı sunarak iş teklifi yaptı.

Aybike Eroğlu
00:00 - 1/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:41 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
İlk kez katıldık birinci olduk
İlk kez katıldık birinci olduk

Hazırlık sınıfını geçebilmek için girdiği muafiyet sınavından önce başörtüsünü çıkarmak zorunda bırakılan Vildan Nurdağ ve arkadaşları Indra Future Minds Competition''da Türkiye''ye birincilik getirdi. 24-26 Nisan tarihleri arasında Brezilya''da düzenlenen final aşamasında takımlar ''determination'', ''rigour'', ''originalitiy'' ve ''sensibility'' kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Indra Futura Minds tarafından verilen konular üzerinde yoğun çalışma gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversiteli öğrenciler, inovatif çözümler üzerinde yoğunlaşarak, sensibility kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

POTANSİYELİMİZİ GÖRDÜK

Yarışmayı düzenleyen Indra Futura Minds öğrencilere iş teklifi yaparak, şirketin dünya üzerindeki pekçok ofisinde çalışma imkanı sundu. Yarışmanın üniversite hayatı boyunca yaşadığı en büyük deneyim olduğunu belirten Yıldızlı öğrenci Vildan Nurdağ, ''Böyle yarışmalar potansiyelimizi görebilmemiz ve kendimizi keşfedebilmemiz açısından çok önemli'' diye konuştu. ''Türkiye''nin ilk defa katıldığı bir yarışmada birinci olmak bizler için çok anlamlı'' diyen hocaların yarışma süresince destek verdiklerini anlattı.


11 yıl önce