|

İnternette 4-10 bin YTL'ye sahibinden satılık bebek!

Bir annenin evlilik dışı bebeğini internet üzerinden satışa çıkarması dikkatleri ilan sitelerine çekti. Bir sitede 4-10 bin YTL arasında değişen fiyatlarla bebekler satılıyor. Doğmamış bebeği pazarlayanlar bile var

Orhan Turan
00:00 - 12/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:57 - 12/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
İnternette 4-10 bin YTL'ye sahibinden satılık bebe
İnternette 4-10 bin YTL'ye sahibinden satılık bebe

Emniyet ekiplerinin internet üzerinden çocuğunu satmaya çalışan bir kadını yakalamasının ardından sanal alemde adeta bebek pazarı kurulduğu ortaya çıktı. Bir ilan sitesinde bebekler 4-10 bin YTL arasında satılıyor.

4 BİN YTL AMA İNDİRİM OLUR

www.ilanlar.com adlı internet sitesine ilan veren bir kişi, "7 aylık bebegimi bazı sebeplerden dolayı evlatlık vermek istiyorum. İlgilenlerin aramaları rica olunur" şeklinde ilan verdi. Yeni Şafak'ın ilanda verilen telefonu arayarak ulaştığı 'reis' adlı kullanıcı, 7 aylık çocuğuna 4 bin YTL istedi. Zor durumda olduğunu söyleyen kadın, fiyatta pazarlık yapabileceğini dile getirdi. Öte yandan www.intoko.com adlı satış sitesinde de benzer ilanlara rastlanıyor.

DOĞUM RAPORUYLA 5 BİN YTL

Antalya'dan 15 Ekim'de ilan veren bir kişi, ise “Acil durumdan dolayı” doğacak çocuğunu satışa çıkarttı. İlanda “Altı aylık hamileyim. Bebeğimi 10 bin YTL karşılığında, durumu iyi olan bir aile vereceğim. Doğum raporu kendi üzerine çıkartılacaktır" deniliyor. Yine aynı sitede yer alan bir başka ilanda da “25 haftalık hamileyim. Maddi durumum el vermediği için bebeğimi 5 bin YTL'ye ona sahip çıkacak bir aileye evlatlık vermek istiyorum” deniyor.

Tokat'ta 25 yaşındaki Fadime Cihanoğlu internette ilan vererek 6 bin YTL'ye 4 günlük evlilik dışı bebeğini, satmak istemiş ama polis tarafından önceki gün suçüstü yakalanmıştı.


Çocuk mafyası olabilir

Satılık çocuk ilanlarının arkasında 'çocuk mafyası'nın olma ihtimali bulunuyor. İsmini vermek istemeyen İstanbul Emniyet'inden bir yetkili çocuk mafyasının son yıllarda yöntem değiştirdiğini ifade ederek, mafyanın da teknolojiye uygun hareket ettiklerini söyledi. İnternetten yapılan çocuk satışlarında mafyanın parmağı olabileceğinin muhtemel olduğunu söyleyen üst düzey yetkili, bu amaçla emniyetin de bazı zamanlarda yetersiz kaldığını, bilgi teknolojileri anlamında bazı suç şebekelerinin devletten önde olduğunu dile getirdi. İlanlarda daha çok 'annesiyim' ya da 'hamileyim' vurgusunun dikkat çektiği vurgulanırken, kamuflaj için bu yola başvurulabileceği de ifade ediliyor.


Sanal alemde bebek pazarı 'www.ilanlar.com' adlı sitedeki 'evlatlık veriyorum' ya da 'maddi durumu iyi aile arıyorum' başlığı ile verilen ilanlarda genellikle maddi sorunlar bahene olarak gösteriliyor.





16 yıl önce