|

İSTANBUL FİLMİ

Michael Douglas ve Zeta Jones'a teklif

Yeni Şafak
00:00 - 29/10/2000 Pazar
Güncelleme: 10:47 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtüna, ünlü sanatcı Michael Douglas ve eşi Catherina Zeta-Jones'e İstanbul'u tanıtacak bir film için teklif verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, sinema oyuncuları Michael Douglas ve eşi Catherine Zeta-Jones'a film teklifi götürdü. İstanbul'u uluslararası alanda tanıtmak amacıyla kolları sıvadığını belirten Gürtuna, kentin film çekilebilecek yerlerini belirlediklerini, bu yerleri tanıtan bir katalog hazırlayarak dünyaca ünlü film yapımcı ve yönetmenlerine göndereceklerini söyledi. Dünya Bankası Başkanı James D. Wolfensohn'a "Küresel Liderlik Ödülü" verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere ABD'ye gelen Ali Müfit Gürtuna, Washington'dan sonra New York'ta da temaslar yaptı.

Başkan da oynarsa oynayacaklar

Temaslarını tamamladıktan sonra New York Sheraton Oteli'nde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Gürtuna, "dünya çapında ün yapmış yıldızların İstanbul'da film çekmelerini sağlamak üzere bir proje hazırladıklarını belirtti. "Bu bağlamda Michael Douglas ve eşi Catherine Zeta-Jones'a öneri götürdüğünü" açıklayan Gürtuna, Douglas ve Zeta-Jones'un, önerisine, "Siz de filmde rol alırsanız İstanbul'a geliriz" yanıtını verdiklerini söyledi. Temaslarını tamamlayan Gürtuna, Türkiye'ye döndü.

YENİ PROJELER

New York Borsası'nı da ziyaret eden Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'da gerçekleştirmeyi öngördükleri projeler için kredi arayışlarını da sürdürdü. New York'un 2. büyük borsası Nasdaq'ın başkanının yakında İstanbul'a geleceğini ve Nasdaq'ın İstanbul'da bir şube açmayı planladığını kaydeden Gürtuna, İstanbul için planladıkları projelerin başında raylı sistem, Disneyland benzeri eğlence merkezi, Boğaz'a teleferik ve çevre düzenlemesinin geldiğini vurguladı. Gürtuna, İstanbul'un çeşitli yerlerinde kuracakları atık su ve arıtma tesisleriyle kanalizasyon atıklarının tasfiye edileceğini belirtti. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce