|

İstanbul'un zilini dünya çalıyor

İstanbul doğumlu el yapımı ziller, tüm kıtaları çınlatıyor. Dünyaca ünlü profesyonel müzisyenler, "İstanbul Zilleri"ni kullanıyor

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2003 Cuma
Güncelleme: 16:49 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Dünya, İstanbul zilleri ile ritim tutuyor. Amerika'dan Japonya'ya, Avrupa ülkelerinden Yeni Zelanda'ya kadar tam 25 ülkeye zil ihraç eden İstanbul Zilleri, el yapımı zilleriyle meşhur. Dünya çapında zil üreten dört markadan biri olan İstanbul Zilleri'ne, yerli ve yabancı pek çok ünlü baterist bagetini vuruyor. Diğer zil markaları gibi fabrikasyon olmayan ve elde çekiçle biçimi verilen İstanbul Zilleri, bu nedenle çok özel ve ince bir tınıya sahip. Ülkemizi Amerika ve Almanya'da düzenlenen müzik fuarlarında da, katılımcı tek Türk firma olarak temsil eden İstanbul Zilleri'nin sahipleri ise, Sarkis ve Arman Tomurcuk kardeşler. Sarkis Tomurcuk, işlerini çok severek yaptıklarını belirtiyor. Sarkis Tomurcuk, hala Amerika'da üretimine devam eden Zilciyan, Paiste ve Sabian markalı zillerden kendi zillerini ayıran özelliğin , el yapımı olması, tamamıyla kol gücüyle yapılması olduğunu belirterek, fabrikasyon müzik aletlerinin ve elektronik müziğin, müzik ruhunu öldürdüğünü ifade ediyor.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ 'İSTANBUL ZİLLERİ'

Türkiye'deki hemen hemen tüm orkestraların ve müzik gruplarının kullandığı İstanbul Zilleri'ni dünyada da, İdris Muhammed, Charlie Hunter, Kirk Franklin gibi ünlü müzisyenler ve Muduayne, Ted Nugent, Puya gibi gruplar tercih ediyor. Ünlü Türk bateristlerinden Duman grubunun davulcusu Alen Konakoğlu, Tarkan'ın davulcusu Aydın Karabulut, Cem Karaca'nın davulcusu Aydın Şeref, Laço Tayfa'nın davulcusu Volkan Ökten gibi daha bir çok isim de İstanbul Zilleri'ne vuruyor bagetini.

  • ÜRÜN DİRİER İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce