|

Jacques Chirac'a protesto yağıyor

Jacques Chirac'ın orta dereceli okullarda dini simgeler adı altında başörtüsünü de yasaklaması Müslüman bilimadamları ve düşünürler tarafından protesto edildi

Yeni Şafak
01:00 - 23/12/2003 Salı
Güncelleme: 14:31 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İslam dünyasının tanınmış ilim adamlarından Yusuf El Kardavi'nin başkanlığında bu hafta sonu toplanacak iki konseye üye yüzlerce bilim ve düşünce adamının Fransa'nın Müslümanları hedef alan başörtüsü yasağına karşı seslerini duyuracakları ve İslam dünyasını Fransa'nın insan hak ve özgürlükleriyle çelişen bu tutumunu protesto etmeye çağıracakları bildirildi. Avrupa Fetva Konseyi ile Kuzey Amerika Araştırma ve Fıkıh Konseyi üyesi Dr. Cemal Bedewi, dünya kamuoyuna ve otoritelere değişik dini semboller ile başörtüsünün aynı kefeye konulamayacağının duyurulması gerektiğini dile getirerek, "Başörtüsü dini bir sembol iz veya işaret değil bizzat dinin bir emridir" diye konuştu.

FRANSIZ MÜSLÜMANLAR AYAKTA

Paris'te önceki gün düzenlenen başörtüsüne destek yürüyüşüne yaklaşık 3000 kişi katıldı. Gösteriye katılan bayanların birçoğu Fransa bayrağını simgeleyen mavi, beyaz ve kırmızı renklerde başörtüsü takarak "Sevdiğimiz Fransa dini özgürlüğümüze saygı göster" yazılı pankartlar taşıdılar.

FRANSA'YA MEKTUP
İnsan Hakları Derneği üyeleri Fransız Konsolosluğu'na başörtüsü yasağını kınayan bir mektup bıraktı. Burada açıklama yapan İHD İstanbul eski Şube Başkanı Eren Keskin, kadınların başörtüleri dolayısıyla kamusal alandan dışlanmasının insan hakları ihlali olduğunu söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce