|

Kaçamadı!

Bursa’da tahliye edilen bir sanığa katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında verilen 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni iptal edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursa’daki davada eski Vali Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 60 sanık yargılanıyor.
Bursa’daki davada eski Vali Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 60 sanık yargılanıyor.

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, daha önce adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen bir sanığa katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında verilen 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı sonucu kaldırıldı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuksuz sanıklardan O.B'ye katılacağı fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında 2 haftalığına yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılması kararına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan itiraz, 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi.

İZİN İPTAL OLDU

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık O.B'nin yurt dışına çıkış yasağının geçici olarak kaldırılması kararını iptal etti. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY'ye ilişkin aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 11'i tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, 5 Eylül'deki celsede, tutuksuz sanık O.B'ye katılacağı bir fuar için 100 bin lira kefalet karşılığında 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni vermişti. Yeni Şafak O.B.'ye verilen yurt dışına çıkış iznini “FETÖ'cüye kaç dediler” diye haberleştirmişti.


Sayılarla büyük oyun

Kripto FETÖ’cüleri deşifre etmek için geliştirilen "FETÖ metre" ile bugüne kadar 810 bin muvazzaf ve emekli denizcinin yanı sıra birinci derece yakını mercek altına alındı. 4 bin 500 FETÖ mensubu denizci asker ile onlardan sorumlu 600 sivil "mahrem imam" deşifre edildi. Kripto örgüt üyelerinden bir subay, FETÖ'nün personel temin esnasında aday numarası ile yapılan şifreleme yöntemini deşifre etti. İtirafçı subayın verdiği bilgilere göre, FETÖ üyesi asker adaylarına müracaat sırasında bir aday numarası veriliyor. Numaraların 2 ve 3'üncü rakamlarının toplamı 9 ve üzeri bir sonuç oluşturuyorsa söz konusu kişinin örgüte mensup olduğu komisyon üyelerince anlaşılıyor ve bu kişinin TSK'ya alınması sağlanıyordu.

#FETÖ
#Şahabettin Harput
6 yıl önce