|

'Kapımız herkese açık'

AKP'ye uygulanan "hukuk dışılığın sona erdirilmesini" isteyen SP lideri Kutan, partisini "ulu bir çınara" benzeterek, "Görüşlerimizi benimseyenlere kapımız açık" dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 23/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:11 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, AK Partisi'ne "uygulanmakta olan hukuk dışılığın bir an önce sona erdirilmesini" isterken, partisinin kapılarının AKP'lilere açık olduğunu söyledi. Kutan, SP Genel Merkezi'nde Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kutan, vatandaşların şu anda ekonomik ve sosyal bakımdan tam bir çöküntü içinde olduğunu söyledi.



Kutan, "AKP hukuk kıskacına girdi. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Yenilikçi diye nitelenen harekete uygulanmakta olan hukuk dışılığın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi. AK Partililer'e bir davetinin olup olmadığının sorulması üzerine de Kutan, kendilerini "ulu bir çınara" benzettiklerini kaydederek şöyle konuştu:



Kapımız herkese açık


"Saadet Partisi bu ulu çınarın kökünü ve ana gövdesini temsil etmektedir. Bölünme ile bu ulu çınarın bazı dalları maalesef budanmış durumdadır. Kapımız herkese açıktır. Bizim görüşlerimizi, prensiplerimizi benimseyen herkes bu soylu hareketin içinde yer alabilir."



Erdoğan'ın konumu


Recai Kutan, "Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının yer aldığı kaset hakkında görünüşüz nedir?" sorusuna da, Türkiye'de bütün işlemlerin hukuka uygun olarak yapılması gerektiğini, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konumunun ve türbanlı kurucu üyelerin da hukuk içinde ele alınması gerektiğini söyledi. "Ne oldu da 7-9 yıl geçtikten sonra bu bant tekrar piyasaya sürüldü?" diye soran SP Lideri Recai Kutan, "Bunun savunulacak tarafı yok" diye konuştu.



Kutan, daha sonra Tek-Der Genel Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Nazif Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri ve MÜSİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kabul etti. Bu ziyaretler basına kapalı olarak gerçekleşti.



#Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan
#AK Parti
#Tayyip Erdoğan
#MÜSİAD
23 yıl önce