|

Karabörk FETÖ’nün işkencecisi

Tahliyeden sonra yurt dışına kaçan FETÖ’cü polis müdürü Mehmet Karabörk, örgütün işkencecisi çıktı. 28 Şubat sürecinde Karabörk'ün işkence ettiği Fatih Ayhan ve M.Ali Bayram çarpıcı bilgiler verdi. Karabörk’ün CIA için çalıştığı ve yurt dışına kaçırıldığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ’cü polis müdürü Mehmet Karabörk
FETÖ’cü polis müdürü Mehmet Karabörk

MİT TIR’ları davasında yasadışı dinleme ve terör örgütü üyeliğinden hakkında adava açılan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da 24 Temmuz 2016’da gözaltına alınıp tutuklanan FETÖ’cü polis müdürü Mehmet Karabörk, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Ağustos 2017 tarihinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

YÜZLERCE KİŞİYE İŞKENCE

Yasadışı yollardan yurtdışına kaçtığı tespit edilen Karabörk’ün 28 Şubat sürecinde yüzlerce inançlı insana işkence yaptığı ortaya çıktı. 1999-2005 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de birim sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Karabörk’ün işkencesine maruz kalan isimlerden Fatih Ayhan ve Mehmet Ali Bayram, yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı.

İSTANBUL TEM'İN KRALIYDI

1999’da işkenceye maruz kaldığını söyleyen Fatih Ayhan, Karabörk’ün “Fetullah Gülen hocaefendiye tabi olmadıkça işkenceyi de ölümü de hak ediyorsunuz” dediğini kaydetti. Karabörk’ün kendilerini soyup elektrik verdiğini anlatan Ayhan, “İslami camiada saygın isimlerle ilgili itiraf ve suçlamalar istiyordu. Sınırsız yetkiyle donatılmıştı, masasında her daim Zaman gazetesi bulunurdu” dedi.

CIA YURDIŞINA KAÇIRDI

2,5 gün aralıksız gördüğü işkence sonrası komaya girdiğini ve kalp kapakçıklarının zarar gördüğünü anlatan Mehmet Ali Bayram da Karabörk’ün CIA için çalıştığını ve özel operasyonla yurtdışına kaçırıldığını belirtti. Karabörk’ün hızla terfi ettirildiğini kaydeden Bayram, “İstanbul’dan sonra Şırnak’a tayin edilen Karabörk, PKK-FETÖ bağlantısı açısından kritik misyon üstlendi” dedi.

İki mağdur işkenceyi anlattı

Fatih Ayhan ve Mehmet Ali Bayram, 28 Şubat sürecinde işkence altında sorgulanan yüzlerce mağdurdan sadece ikisi. O dönem İstanbul TEM Şube’de Mehmet Karabörk’ün işkence ettiği Ayhan ve Bayram, yıllar sonra FETÖ’den yargılanıp tahliye olduktan sonra da yurtdışına kaçtığı tespit edilen işkenceci polis şefinin hukuksuz icraatlarını anlattı.


#FETÖ
6 yıl önce