|

Kaşıkçı'da sona gelindi

Cemal Kaşıkçı soruşturması tamamlanmak üzere. Güvenlik kaynaklarının çok kısa bir süre içinde geniş çaplı açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan MİT'in ilk andan itibaren alarm durumuna geçtiği ve havalimanı personeli kılığında Suudilerin jetini incelediği soruşturmaya ilişkin öne çıkan detaylardan biri.

Sertaç Aksan
13:47 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Suudi konsolosluğunda polis ekipleri ayrıntılı arama çalışmalarına imza atmıştı.
Suudi konsolosluğunda polis ekipleri ayrıntılı arama çalışmalarına imza atmıştı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin çalışmalar devam ederken, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda ve Başkonsolos'un evinde arama yapan güvenlik güçlerinin soruşturmada önemli bir aşamaya geldiği öğrenildi.

Türk güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosuluğu ve Başkonsolos Muhammed el Uteybi'nin konutundaki aramalarda önemli bulgular elde edildi.

Çok kısa süre içinde tüm dünyayla paylaşılacak

  • Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğuna dair kendilerine gelen ilk bilginin ardından alarm durumuna geçen Türk güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgilere dair 'delil toplama ve toplanan delilleri kıymetlendirme' süreçlerini büyük ölçüde tamamladığı kaydedildi.

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı ve çok kısa bir süre içinde kamuoyuna soruşturmayla ilgili değerli bilgilerin sunulacağı öğrenildi.


MİT uçakta arama yaptı

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in telefonu üzerinden süreçten haberdar olan Yasin Aktay'ın ilk andan itibaren MİT başta olmak üzere Türk güvenlik güçlerini uyardığı biliniyordu.

  • MİT'in Kaşıkçı'ya ilişkin durumdan haberdar olmasının ardından alarm durumuna geçtiği öğrenildi.
  • İlk olarak havalimanında pozisyon alan istihbarat timlerinin, Suudilerin Türkiye'ye geldiği jetlerden biri olan HZ SK 2'nin hizmet satın aldığı şirketin personeli kılığında jetin içine girerek arama yaptığı ortaya çıktı.

Türk istihbarat birimlerinin 'uçağın içi temiz' bilgisini, Suud timini yakından gözleyen ekibe de ilettiği ve bu şekilde Suudi ekibin Atatürk Havalimanı'ndan uçtuğu kaydedildi.

#Cemal Kaşıkçı
#Türkiye
6 yıl önce