|

Katil tatbikatta uçuruma atladı

Ihlara'da İsmail Bellikli ile kızları Alime ve Çiğdem'i öldüren Eyüp I. cinayeti nasıl işlediğini anlatırken intihar etti. Eyüp I. jandarmaya, minik Çiğdem'i uçurumdan attığı yeri gösterip, “Bu azapla yaşayamam” diyerek kendisini boşluğa bıraktı

Aksaray
00:00 - 26/01/2011 الأربعاء
Güncelleme: 00:33 - 26/01/2011 الأربعاء
Yeni Şafak
Katil tatbikatta uçuruma atladı
Katil tatbikatta uçuruma atladı

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde baba ve iki kızını öldüren katil, tatbikat sırasında intihar etti. Ihlara'da geçtiğimiz günlerde evlerinde av tüfeğiyle kurşunlanıp, başlarına baltayla vurularak öldürülen İsmail Bellikli ile kızı Alime ve 70 metre uçurumdan atılarak öldürülen Çiğdem'in katil zanlısı olarak Eyüp I. (55) ve oğlu Fatih I. (19) gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki sorgusunda cinayeti nasıl işlediğini anlatan Eyüp I. cinayet aleti silahın nerede olduğunu göstermek için Jandarma ile birlikte Ihlara Vadisi'ne gitti.

ALLAH BENİ KAHRETSİN

Görgü tanıklarının iddiasına göre Eyüp İ, yer gösterme sırasında “Tüfeğin bulunduğu yer az ileride' diyerek vadinin kıyısına geldiğinde, “Allah beni kahretsin, bu azapla daha fazla yaşayamam' diyerek uçurumdan atladı. Minik Çiğdem'i uçuruma attığı yerden atlayan Eyüp I.'nın cesedi, kurtarma ekipleri tarafından Ihlara Vadisi'nin başlangıcındaki Seyir Terası'ndan çıkartılarak otopsi için Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada tatbikat sırasında Jandarma'nın yeterince tedbir almaması ise eleştirildi.

Bu arada beldede yaşayan Doğan Koçak, çobanlık yapan Eyüp I. ile İsmail Bellikli'nin husumetinin 100 liralık alacak-verecekten kaynaklandığını iddia etti. Koçak Bellikli ile Eyüp İ.'nin bir süre önce kahvede alacak verecek nedeniyle tartıştığını ve çevredekilerin müdahalesiyle ayrıldıklarını söyledi.


Cesedi 70 metre aşağıda bulundu

Eyüp I. 100 lira alacak yüzünden üç cinayet işledi. Eyüp I.'nın Ihlara Vadisi Seyir Terası yakınlarında uçuruma ittiği minik Çiğdem, kanlar içerisinde aşağıda bulunmuştu.



٪d سنوات قبل