|

Katliamı Ayşenur öğretmen önlemiş: Çocuklar için canını vermiş

PKK’nın Karkamış’ta okulları ve evleri hedef alan roketli saldırısında şehit olan genç öğretmen Ayşenur Alkan’ın bir katliamı önlediği ortaya çıktı. Alkan, roketler düşmeye başlayınca küçük öğrencileri sığınağa götürdü. Koridorlarda hâlâ öğrenci olup olmadığını kontrol etmek için sığınaktan çıkan Alkan bu sırada isabet eden şarapnel parçasıyla hayatını kaybetti. Alkan’ın Nizip’teki cenaze töreninde büyük hüzün vardı. Yakınları tabuta, “24 Kasım Öğretmenler Günün kutlu olsun şehidim” yazılı çelenk bıraktı.

04:00 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 01:10 - 23/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
​Gaziantep Karkamış’taki roketli saldırıda ölen 5 yaşındaki Hasan Karataş ve genç öğretmen Ayşenur Alkan toprağa verildi.
​Gaziantep Karkamış’taki roketli saldırıda ölen 5 yaşındaki Hasan Karataş ve genç öğretmen Ayşenur Alkan toprağa verildi.

Gaziantep Karkamış’taki roketli saldırıda ölen 5 yaşındaki Hasan Karataş ve genç öğretmen Ayşenur Alkan toprağa verildi. Roketlerin düşmeye başlaması ile birlikte Kocatepe İlkokulu’nda bulunan ve sınıflardaki öğrencileri sığınağa götürmek için harekete geçen Ayşenur Alkan, öğrencileri başarılı bir şekilde sığınağa götürdü. Okulun koridorlarını kontrol eden Alkan’ın öğretmenler odasına baktığı esnada okul bahçesine düşen roketten saçılan şarapnel parçaları ile hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

ÖĞRENCİLERİ KONTROL EDERKEN ŞARAPNEL İSABET ETTİ

Şehit öğretmenin yakınlarından Fatih Cankesen, şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ın evinde geçirdiği son gününü anlattı. Şehit öğretmen Alkan’ın son gününde sabaha kadar uyumadığını belirten Fatih Cankesen, “Şehidimiz bir hafta aranın ardından öğrencileri ile kavuşacağı için gece sabaha kadar uyumamış. Buruk ve hüzünlü bir şekilde evden ayrılmış. Olay anında çocukları sığınağa yönlendirmiş. Dışarıda kalan var mı diye sığınaktan çıktığı anda şehit olmuş, isabet eden şarapnel parçası ile şehit olmuş. Çocukları kontrole çıkmış, çıktığı anda şehit olmuş. Küçüklüğünden beri kendisini tanıyorum. Çok iyi bir kızdı” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YAPIYORDU

Cankesen, Alkan’ın memur olabilmek için KPSS’ye hazırlandığını, hem sınav masraflarını karşılayabilmek hem de ailesine katkı sunabilmek amacıyla sözleşmeli öğretmenlik yaptığını belirterek, “Memur olabilmek için sözleşmeli öğretmenlik yapıyordu. KPSS’ye hazırlanıyordu. Dar gelirli bir ailenin kızı olduğu için sözleşmeli olarak çalışıyordu” diye konuştu.

3 AYDIR ÜCRETLİ ÇALIŞIYORDU

Acılı anne Hayriye Alkan ise kızının herkese yardım ettiğini, daha fazla yardım edebilmek için atanmayı beklediğini kaydetti. Kızının 3 ay önce sözleşmeli olarak öğretmenlik yapmaya başladığını anlatan anne Alkan, “Ciğerimiz yanıyor. Mahvolduk. Benim yavrumun kimseye zararı yoktu. Bir tek kızım vardı. Nasıl dayanacağım bilmiyorum. Hayalleri vardı. Para kazanayım, durumu olmayanlara yardım edeyim diyordu. Atanırsam daha yüksek alırım, daha fazlasına yardım ederim derken atanmayı bekliyordu. 3 aydır ücretli çalışıyordu” dedi.

Öğretmenler Günün kutlu olsun şehidim

Şehit öğretmen Ayşenur Alkan (22) için Nizip’te cenaze töreni düzenlendi. Mustafa-Hayriye Alkan çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Ayşenur Alkan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun getirilmesi ile yakınları, gözyaşı döktü. Hayriye Alkan’ı, yetkililer teselli etmeye çalıştı. Ayşenur öğretmenin yakınları da tabutuna ‘24 Kasım Öğretmenler Günün kutlu olsun şehidim’ yazılı çelenk bıraktı. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı namaz sonrası Ayşenur Alkan’ın cenazesi, gözyaşları arasında Nizip Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

19 yaralıdan 13’ü taburcu oldu

Karkamış’a yönelik terör saldırısında şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralanan 19 kişi Gaziantep, Karkamış ve Nizip’te bulunan hastanelerde tedaviye alındı. Tedavileri tamamlanan 13 yaralı taburcu edilirken, aralarında Büşra Karataş ile 5 aylık bebeğinin de bulunduğu 6 yaralının tedavilerine devam ediliyor. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Büşra Karataş ile bebeğinin durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Karkamış’ta, dün sabah hasar tespit çalışması başlatıldı. Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan kriz merkezince görevlendirilen personeller, mahallelerde hasar gören ev ve iş yerlerinde inceleme yaptı. İlçede mevcut 5 okuldan 3’ünün patlamalarda büyük zarar gördüğü bildirildi.

#Karkamış
#Ayşenur Alkan
#Hasan Karataş
#PKK
1 yıl önce