|

Kavala ve Olympiakos ligden düşürüldü

Komşu Yunanistan'da şike soruşturması sürerken, UEFA Başkanı Michel Platini bu ülkeye çıkarma yaptı. Platini, “Türkiye'yi de takip ediyoruz” dedi

Atina
00:00 - 29/07/2011 Cuma
Güncelleme: 23:45 - 28/07/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kavala ve Olympiakos ligden düşürüldü
Kavala ve Olympiakos ligden düşürüldü

Yunanistan futbolunda geçen ay başlatılan şike soruşturması çerçevesinde Süper Lig takımları Kavala ve Olimpiakos Volos 2. lige düşürüldü. Yunanistan Süper Lig Disiplin Komisyonu, 2 takımın ikinci lige düşürülmesine ve şike skandalına karıştığı iddiasıyla cezaevinde yargılanmayı bekleyen Volos Başkanı Achilleas Beos ve Kavala kulübünün eski sahibi Makis Psomiadis'in futbolla ilgili faaliyetlerden ömür boyu men edilmesine karar verdi. Kararda, 2 takıma 300'er bin avro, Beos ve Psomiadis'e 90'ar bin avro para cezası verildiği de belirtildi. Kararın ardından geçen sezon sonunda küme düşen Larissa ve Panserraikos takımları, gelecek sezon yeniden Süper Lig'de mücadele edecek.

UEFA KOMŞU'YA EL KOYDU

UEFA Başkanı Michel Platini, şike ve rüşvet bataklığına batan Yunanistan'a çıkarma yaptı. Olympiakos ve Kavala takımlarının ligden düşürülme kararının Platini'nin Yunanistan'ı ziyaretinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Ülkede yıllardır devam eden şiddet, rüşvet ve şike olaylarına UEFA'nın 'el koyduğu' dile getirildi. Yunanistan Başbakanı Papandreou ile UEFA Başkanı Michel Platini toplantı sonrası işbirliği mesajı verdi. Platini, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında "Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir, ardından UEFA" yorumunu yaptı.

UZMANLAR 'EĞİTİM' VERECEK

Yunan basınında çıkan haberlere göre, UEFA Başkanı Michel Platini, "Yunan futboluna, doğru yönde ilerlemesi için yardım etmemiz gerekir" dedi ve UEFA'dan bilirkişilerin önümüzdeki ay Atina'ya geleceklerini doğruladı. Buna göre, UEFA'dan gelecek 4 uzman heyet, Yunanistan Futbol Federasyonu ve yetkililere 'şikeli maçlar', 'taraftar şiddeti', 'hakemlik' ve 'doping' konularında eğitimler verecek. UEFA'nın Yunanistan'a atadığı uzman yöneticilerden birinin ise ünlü hakem Pierluigi Collina olduğu iddia edildi. Michel Platini, Türkiye'de yaşananları şimdilik takip ettiklerini belirterek "Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce şike yaptıklarından emin olmamız gerekiyor" dedi.



13 yıl önce