|

Kıbrıs'ta hükümet azınlığa düştü

Yeni Şafak
00:00 - 18/05/2004 Salı
Güncelleme: 15:49 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

KKTC'de, iktidardaki CTP'-nin Gazimağusa Milletvekili Nuri Çevikel, partisinden istifa etti. Çevikel'in, Türkiye kökenlilerin kuruluş çalışmasını başlattığı 'Toplumsal Güven Partisi'nin başına geçeceği yorumları yapılıyor.

Çevikel, ilk kez Türkiye kökenlilerin CTP'yi bu kadar fazla desteklediğini belirterek, "Bu desteğimiz takdir edilmedi" dedi. Demokrat Parti'den 2 milletvekilinin istifasıyla meclisteki çoğunluğu 26'dan 24'e inerek azınlık durumuna düşen CTP-DP koalisyon hükümetinin sandalye sayısı, Çevikel'in istifasıyla 23'e geriledi. CTP lideri Mehmet Ali Talat ise istifa sonrası yaptığı açıklamasında, Çevikel'in kendi yolunu seçtiğini belirterek, bu durumun istikrarı bozmayacağını kaydetti.

Akıncı: Hükümete yama olmayız
KKTC'deki Barış ve Demokrasi Hareketi'nin (BDH) Genel Başkanı Mustafa Akıncı, yeni kurulacak bir hükümette yer alabileceklerini, ancak şimdiki hükümete yama olmayacaklarını söyledi. Kurulacak yeni bir hükümetin 'yüzde 65'in vizyonu doğrultusunda' oluşması gerektiğini kaydeden Akıncı, bu vizyon çerçevesinde BDH'nın içinde yer alacağı yeni bir hükümet modeline sıcak baktıklarını, ancak 'mevcut hükümete yapılacak bir yama' durumuna gelmeyeceklerini söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce