|

Koç'un vedası

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding patronu Mustafa Koç, her kesimden geniş katılıma sahne olan bir cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Üzerinde Osmanlı sancağı bulunan tabutla taşınan Koç'un naaşı, Zincirlikuyu'da dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:24 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç (56), son yolculuğuna uğurlandı. Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding binasında düzenlendi. Burada Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15'te sona erdi. Basına kapalı gerçekleşen törene Koç'un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı. Törenin sonunda Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde beyaz bir cenaze arabasıyla getirildi. Törenin ardından Koç'un tabutunu, kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile Ankara Kulübü Seymenleri cenaze aracına kadar taşıdı.



CENAZEYE YETİŞTİRİLDİ

Mustafa Koç'un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk hanımın adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi'nde muhafaza edilen 1800'lerin son döneminden kalma Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın üzerinde 'Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur / Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir' yazdığı öğrenildi. Aynı sancak Mustafa Koç'un dedesi Vehbi Koç ve halası Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanılmıştı. Koç'un cenazesinin Marmara İlahiyat Camii'nin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç'un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.





DEDESİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Koç için hellallik alındı, dualar edildi. Cenaze törenin ardından Koç'un cenazesi omuzlarda taşınarak cenaze aracına kondu. Koç, Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenaze için Koç Ailesi çiçek gönderilmemesini istemiş, onun yerine bağış yapılması tavsiyesinde bulunmuştu. Marmara İlahiyat Camii'nde iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yeraldığı çelenkler dikkat çekti. Cenazeye katılanların üşümemesi için çok sayıda ısıtıcının yerleştirildiği Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirilen Koç'un naaşı, dualar eşliğinde buradaki aile kabristanında toprağa verildi. Koç, dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.



Unutmayacağız

-Yoğun bir katılımla ebediyete uğurlanan Mustafa Koç'un cenaze törenine vatandaşlar “Onu orada Hz. Muhammed karşılasın', “Nur içinde yatsın” sözleriyle dua etti.


-Mustafa Koç'un kardeşi Ömer Koç, Ali Koç ve eşi Caroline Koç'un boynunda 'Seni unutmayacağız Mustafa Koç' yazılı siyah-beyaz atkılar takılıydı.


-Türk Kızılayı, cenaze töreni için camiye gelenlere sıcak içecek, su ve kek dağıttı.


-Caminin karşı caddesinde iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler görüldü.


-Taziye çadırında Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ömer ve Ali Koç, eşi Caroline Koç ve baba Rahmi Koç taziyeleri kabul etti.


-Yoğunluktan ötürü cenaze naması sonrasında cami avlusundan caminin dışına çıkış yaklaşık yarım saat sürdü.


-Cami önünden Zincirlikuyu Mezarlığı'na gitmek isteyenler için servis kaldırıldı.


-Holdingin bulunduğu Nakkaştepe binasında ise bayraklar yarıya indirilirken, bina önünde çeşitli illerden çok sayıda servis aracı yeraldı.





Geniş katılım

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Koç ailesine taziyelerini sundu. Geniş katılıma sahne olan törene Erdoğan çifti dışında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş dünyasından Ahmet Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Ali Aydınlar, Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de bulunduğu yüzlerce isim katıldı.



Seymen nöbeti

Ankaralı Mustafa Koç için seymenler tabutun yanında nöbet tuttu. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı. Tabutun başına ise Koç'un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu flama asıldı.



Törene gelenler arasında eski başbakanlar Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve eski bakan Mehmet Ağar da vardı. Törene katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise cenaze namazı kılmadan törenden ayrıldı.





#mustafa koç
#koç holding
#cenaze
8 yıl önce