|

'Köksüz bir bunalım'

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkede yaşanan bunalımın köksüz olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu bunalımın üstesinden gelebilecek güçte olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
23:00 - 30/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:45 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkede yaşanan bunalımın "köksüz bir bunalım" olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu bunalımın üstesinden geleceğini söyledi. Kazakistan'ın bağımsızlığı ve Semey Poligonu'nun kapatılışının onuncu yılı çerçevesinde düzenlenen "21'inci asır, nükleersiz bir dünyaya doğru" adlı uluslararası bir konferansa şeref konuğu olarak katılan Demirel, Türkiye'ye hareketinden önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile birlikte açılışını yaptığı kendi adını taşıyan üniversiteyi ziyaret etti.



"Yeni oluşumun en üstündeyim"


Dün yurda dönen Demirel, Eylül'de ortaya çıkacak yeni siyasi oluşumun "En üstünde" olacağını söyledi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demirel, yeni oluşumunla ilgili ısrarlı sorular üzerine "Sizinle konuşmak çok tehlikeli" diyerek şunları söyledi: "Ben tabiki bu oluşumun en üstünde olacağım Bana daha önce de bu yolla sorular soruldu,ben de ben bu oluşumun içerisinde olursam tantanalı olur demiştim. Ben attığım taşın nereye düştüğüne bakarım. Herkes attığı taşın nereye düştüğüne baksın"



#9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel
#köksüz bir bunalım
#"21'inci asır nükleersiz bir dünyaya doğru"
23 yıl önce