|

Konya için cuma namazı saat kaçta

Konya’da yaşayan milyonlarca vatandaş cuma namazı öncesinde merakla Konya cuma namazı saati aramasını yapıyor. Konya namaz vakti sorgusu ile ezan vaktini öğrenmek isteyen Konyalılar namaz saatini merakla bekliyor. Peki, Konya’da cuma namazı saat kaçta? İşte Konya ezan vakitleri.

Yeni Şafak
07:54 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 07:56 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Konya cuma namazı saati.
Konya cuma namazı saati.

Konya’da yaşayan milyonlarca vatandaş, merakla Cuma namazı vakitlerini araştırıyor. Vaktinde camiye gitmek isteyen Konyalılar, internet üzerinde sık sık Konya cuma namazı vakti ve Konya ezan vakitleri araması yapıyor.

Peki Konya’da cuma namazı saat kaçta kılınacak? Konya’da 2 Mart ezan saat kaçta okunacak? İşte 2 Mart Konya cuma namazı saatleri ve Konya ezan vakitleri.

Konya cuma namazı saati

Konya’da vatandaşlar, İslam dininin önemli ibadetleri arasında yer alan Cuma namazı öncesinde Cuma namazı saati sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Namazı kaçırmamak ve vaktinde camilerde yer almak isteyen milyonlarca Müslüman, internette Konya cuma namazı saatini araştırıyor.


Bugün yani 2 Mart’ta Konya’da cuma namazı, saat 13.08’de okunacak olan öğle ezanının ardından kılınacak. Böylece İslam dininde mübarek günler arasında yer alan cuma günlerine özgü bir namaz olan cuma namazı idrak edilmiş olunacak.


Cuma gününün önemi nedir?

Cuma; cem olmak, toplanmak manalarına gelir Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibadet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeple Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani; günlerin itibarlısı, efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok önemli olayın hep Cuma günü zuhur ettiği rivayet edilir.

Cuma gününün önemi hakkında Yüce Allah “Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin için daha iyidir. Namaz bitince yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfünden rızk isteyin Allah’ı çok anın ki mutluluğa erişesiniz.”(Cuma 9-10) buyurmuştur.



#Konya
#cuma namazı
6 yıl önce