|

Kripto toplantı

FETÖ’nün ‘hususi sorumlularının’, TSK’da birbirini hiç tanımayan kripto elemanlarıyla darbe girişiminden 2 gün önce toplantı yaptığı tespit edildi. Albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubaylarla yaklaşık 50 hücre evinde 4’erli gruplar halinde yapılan toplantılarda “Canınızı bu yolda feda edin” talimatı verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:24 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), “mahrem hizmet yapılanması" olarak gördüğü TSK'daki hücreyi, darbe girişiminden 2 gün önce harekete geçirdiği ortaya çıktı. Mahrem imamlarının general rütbesi altındaki subay ve astsubayları 4'erli gruplar halinde toplayarak, “Komutanlarınızın emirlerine itaat edin" talimatı verdiği belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, TSK içerisindeki örgüt üyelerinin nasıl harekete geçirildiğine ilişkin önemli bir bilgiye ulaşıldı.



TALİMATLAR İLETİLDİ


Alınan ifade ve yapılan inceleme sonucu deşifre olmamak için hücre yapılanması şeklinde örgütlenen FETÖ'nün, sadece üst düzey komutanlarla değil, onların altında görev yapan askerlerle de kritik toplantılar yaptığı anlaşıldı. Darbe planının yapılmasının ardından verilen darbe talimatların örgütün TSK'daki yapılanmasına “hususi sorumlular" aracılığıyla iletildiği belirlendi.



İLK BULUŞMA


Hususi sorumluların general rütbesi dışındaki albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubaylarla hücre evlerinde 13 Temmuz'da bir araya geldikleri ortaya çıkarıldı. Toplantıların 4'erli gruplar halinde gerçekleştirildiği belirlenirken, toplantıya katılan kripto asker örgüt üyelerinin ilk kez bir araya geldikleri de tespit edildi. FETÖ'nün bu şekilde Ankara'da yaklaşık 50 hücre evinde kripto askerleri bir araya getirdiği öğrenildi. Evlerin büyük bir çoğunluğu tespit edildi..



CANINIZI FEDA EDİN


Yenimahalle, Çankaya, Altındağ ve Keçiören'de yapıldığı ifade edilen toplantılarda, imamların, “Komutanlarınızın emirlerine mutlaka uyun. Ne söyleniyorsa yapın. Canınızı bu yolda feda edin. İtaatten kaçınmayın" talimatlarını kripto askerlere ilettiği kaydedildi.


#FETÖ
#TSK
#Kripto
8 yıl önce