Kurşun adres sormaz

Anka
00:0021/06/2007, Perşembe
G: 21/06/2007, Perşembe
Yeni Şafak
Kurşun adres sormaz
Kurşun adres sormaz

Bucak aşiretinden Veysi Ç. ile arkadaşlarının, bir barın sahiplerine otopark işletmeciliğini almak için 'polis, jandarma ve MİT' kimliği göstererek, “Kurşun adres sormaz, bizimle inatlaşırsan sizi kim koruyacak?'' diye baskı yaptıkları belirtildi

Ankara Emniyeti'nin başta Eski Milletvekili ve DP Şanlıurfa Milletvekili adayı Sedat Edip Bucak olmak üzere Bucak Aşireti'ne yönelik yaptığı Kaldırım Operasyonu ile ortaya çıkan 32 ayrı suçun ilginç diyaloglarının ardından garip baskı yöntemleri de belirlendi. Bir barın sahibinden otopark işletme hakkını isteyen Bucak aşiretinden Mehmet Veysi Ç. ve Mustafa A'nın "Kurşun adres sormaz ki, her an başına birşey gelebilir" diyerek tehditte bulunduğu ileri sürüldü. Çankaya'da bulunan bir barın sahibi olan Ö.Ş.G. ve kardeşi Ö.G. işletmecisi oldukları mekana dadanan Bucak grubuna ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde verdikleri ifadede, 2004 yılında başlayan ve sürekli büyüyen baskı, şiddet ve tehditleri şöyle anlattı: "2004 başından itibaren Mehmet Veysi Ç, Mustafa A, Paşa B, Bahadır K., Sinan, Seda, Galerici Koray olarak bildiğim şahıs, Fanta lakaplı soyadını bilmediğim Murat, Oğuzhan K, Hasan Ç, Nedim Ç, Eyüp A, Emin ve Hasan isimli kişiler işyerime gelmeye, müşterileri rahatsız etmeye başladılar. Bu arada Veysi Ç, kardeşimden Mesa Plaza'daki yerimizin otopark işletmesini istedi.

HER AN BAŞINIZA İŞ GELEBİLİR!

Biz olumsuz yanıt verince Mustafa A. ile yanımıza gelen bu şahıslar, 'Bu işin sonu kötüye gider. Kurşun adres sormaz ki! Her an başınıza bir iş gelebilir. Bir telefonla Siverek'ten bir kamyon adam getiririm buraya' diyerek tehdit etti. Mesa Plaza'daki yerin otoparkını vermek zorunda kaldık. Veysi Ç. daha önce de Arjantin Caddesi'nde otoparkçılık yapan Levent isimli şahsın liderliğinde 5 kişiyi getirip otoparka koydu. İşletme müdürüm, otoparkın teslimatı sırasında Paşa B'nin BMW X5 marka araçla geldiğini ve araçtan kaleşnikof tabir edilen silahla indiğini gördüğünü ifade etti."

POLİS DE BİR ŞEY YAPAMAZ

Bu tarihten sonra sürekli olarak 20-30 kişilik gruplar halinde gelen çete mensuplarının, uyuşturucu madde alarak sahnedeki şarkıcıya yöresel şarkılarını söylemesi için baskı yaptıklarını ve bazı müşterileri dövdüklerini anlatan G. kardeşler şöyle devam etti:

"Hiç hesap ödemeyen bu şahıslardan bugün itibariyle Veysi Ç'den 15 bin 946 YTL, Mustafa A'dan 2 bin 440, Oğuzhan K'nın 2 bin 750 YTL, Paşa B'den ise 11 bin 470 YTL hesap alacağımız var. Yaklaşık 1 ay önce bu paraları istediğimizde Veysi Ç, 'Bizden kimse hesap alamaz' diyerek cebinden çıkardığı polis, Jandarma ve MİT'e ait olduğunu söylediği kimleri göstererek, 'Bizi jandarmaya veya polise şikayet ediyorsun. Senin şikayetçi olman bizi korkutmaz. Polis, jandarma bize bir şey yapamaz. Bizimle inatlaşırsan, bizim dediğimizi yerine getirmezsen eşini, çocuklarını kim koruyacak? Bizim pis işlerimizi, bu işleri yapacak bir sürü adamımız var' dedi.”