|

'Kurtuluş'un 79. yılı

30 Ağustos mesajlarında, ekonomik krizden çıkmak için yeni bir '30 Ağustos Zaferi'nin kazanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
23:00 - 29/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 21:09 - 11/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 79. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, bugün tüm yurtta ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.



Cumhurbaşkanı Sezer, 30 Ağustos Zaferi'nin, tarihimizin akışını değiştiren bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: Cumhuriyetin bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz."



Cumhuriyetin temeli


TBMM Başkanı Ömer İzgi de, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na gönderdiği mesajda, "Kazanılan bu büyük zaferle, bağımsız, özgür ve soylu bir ulus olduğumuz tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir" dedi. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ertuğrul Hasipoğlu da, mesajında Türk ulusunun bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlık ve özgürlük değerlerinden vazgeçemeyeceğini belirtti.



Başbakan Ecevit de, 30 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığını belirterek, "Yüce önder Atatürk'ü ve aziz şehit ve gazilerimizi şükran duygularıyla ve saygıyla anıyorum" ifadesini kullandı.



Başbakan Yardımcısı Bahçeli ise 30 Ağustos zaferinin, "Türk milletinin ordusu ile tek yürek halinde olduğunu, hürriyet ve bağımsızlığını ebediyen koruyacağını ve yaşatacağını temsil ettiğini" vurguladı.



ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da, Zafer Bayramı'nın, Kurtuluş Savaşı'nın kaderini belirleyen askeri boyutu yanında, Türk milletinin en zor şartlarda bile tarihin akışını değiştirme kabiliyetini ortaya koyabildiğini gösteren önemli bir sembol olduğunu belirtti.



Yeni bir 30 Ağustos


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin yeni yıldönümünün mutluluk ve sevincini yaşadıklarını ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugün, tarihin en karanlık zamanlarından cesaret ve azimle geçerek aydınlıklara kavuşmayı her zaman başaran büyük milletimizin ve onun irade, cesaret ve kararlılığının çelikleşmiş ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceğe üstün başarılarla yürüyeceğinin kanıtı olan bir günün yıldönümüdür"



BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Siyasi bağımsızlığın gölgelenmemesi ve yeryüzünün başı dik milleti olarak devam edebilmemiz için 30 Ağustos'a eş, ekonomik zafer ve bağımsızlık kazanmamız gerekmektedir. Bizim tam bağımsız olabileceğimiz dünya, paramızın ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun itibar gördüğü bir dünyadır. Bugün ülkeyi yönetenler bir yanda acz içinde kıvranır ve dış dayatmalara teslim olurken, diğer yanda yabancı paraya karşı kamuoyunda oluşan samimi gayretlere sözde destek ifade etmektedirler. Oysa aynı yöneticiler, dolarla iç borçlanma politikasından vazgeçmemektedirler."



Millet Partisi lideri Aykut Edibali de mesajında, 30 Ağustos'un, "Batı emperyalizminin zulmüne, sömürüsüne ve işgaline karşı girişilen onurlu bir savaş, direniş ve arayışın adı' olduğunu kaydetti.



CHP lideri Deniz Baykal da, "Geçmişte bu başarıları yaşamış bir ulus olarak bugünkü krizden de çıkacağımızı biliyorum" dedi.



#30 Ağustos Zafer Bayramı
#79. yıldönümü
#Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer
#TBMM Başkanı Ömer İzgi
#Başbakan Bülent Ecevit
#Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli
#Türk Silahlı Kuvvetleri
23 yıl önce