|

Lise öğrencilerinden ecdada ziyaret

Şile Belediyesi, Şile’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik milli tarih, eşsiz doğa ve vatan kültürünün bir arada bulunduğu Çanakkale gezilerine başladı.

00:00 - 15/05/2022 Pazar
Güncelleme: 18:28 - 14/05/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Şilede lisede öğrenim gören öğrenciler tarihi mekanları ziyaret etti.
Şilede lisede öğrenim gören öğrenciler tarihi mekanları ziyaret etti.

Şile Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Şile Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, Mayıs ayı boyunca lisede öğrenim gören öğrencileri düzenlenen turlar eşliğinde Çanakkale’ye götürmeye ve şanlı Çanakkale zaferi tarihini profesyonel rehberler eşliğinde aktarmaya başladı. Mayıs ayının ikici haftası ile birlikte başlanan Çanakkale gezi turunda, şehitlikler ve cepheler ziyaret ediliyor.

Geziye katılan öğrenciler Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği ve Çanakkale Şehitler Abidesi gibi anıtları yerinde ziyaret etme olanağı bularak, vatan savunmasının kalbinin attığı Çanakkale’de milli ruhu hissetme imkanı buldular.

Şile Belediyesi’nin düzenlediği Çanakkale gezi turuna katılarak, milli tarihe yerinde tanıklık etme fırsatını yakalayan öğrenciler, Çanakkale Boğazı’nın eşsiz manzarasının yanı sıra kültürel mirasları da yakından görmelerini sağlayan Şile Belediyesi’ne ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya sunulan eğitim ve kültür faaliyetleri için teşekkürlerini ilettiler. Mayıs ayı boyunca lisede okuyan öğrencilerin katılacağı Şile Belediyesi Çanakkale Gezi Turları sonbaharda da vatandaşlara yönelik olarak düzenlenecek.

#Şile Belediyesi
#İlhan Ocaklı
#Çanakkale
#Kilitbahir Kalesi
#Namazgâh Tabyası
2 yıl önce