|

Manzaralı tüp geçit

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçen sene Üsküdar ile Kabataş arasına yapılacağını müjdelediği tüp geçidin detayları belli oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 18/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Tüp geçidin İstanbul Boğazı manzaralı olacağını açıklayan Başkan Topbaş, deniz yüzeyinin yaklaşık 80 metre altına tüp geçidin inşa edileceğini söyledi. Boğaz'ın belli noktalarına kameralar yerleştirileceğini söyleyen Topbaş şöyle devam etti: "Buradan gelen görüntüleri tünele yansıtacağız. Bu sayede vatandaşlar denizin içinde yürüyormuş hissiyle yolculuk yapacak. Bir nevi İstanbul Akvaryumu gibi olacak. Ayrıca bisiklet yolu da bulunacak. Yürüyüş bantları da yer alacak."



DÜNYADA İLK OLACAK


Tüp geçit faaliyete girdiğinde İstanbul'a gelen turistlerin gözde mekanları arasında yer alacak. Dünyada ilk olacak iki kıta arasını yer altından yürüyerek geçme özelliğiyle her yıl milyonlarca turistin tercih etmesi bekleniyor. Tüp geçit sayesinde Üsküdar'dan yürüyüşle Taksim-Kabataş füniküler hattına, açıldığında da Kabataş-Mahmutbey metrosuna entegre olacak. Kabataş'tan gelenler de Marmaray, Kadıköy-Kaynarca metro hattı ve açıldığında Üsküdar Ümraniye metrosuna yürüyerek ulaşılabilecek.


#Kadir Topbaş
#Tüp geçit
7 yıl önce