|

Maskeli haydutlar

İstanbul’da bankadan çıkan vatandaşları takip ederek gasp eden maskeli çete çökertildi. Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon liralık gasp yapan zanlıların paraları lüks mekanlarda yediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 06:45 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Maskeli haydutlar
​Maskeli haydutlar

İstanbul’da vatandaşların korkulu rüyası olan maskeli gaspçı çetesi çökertildi. 2 Nisan’da Beylikdüzü’de bir banka şubesinden para çektikten sonra yolda yürüyen Ö.E., yüzü maskeli ve silahlı kişilerce gasbedildi. Elindeki para çantasını vermek istemeyen vatandaş, tabancayla bacağından vurularak yaralandı. Çantayı gasbeden şüpheliler, otomobille olay yerinden kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı. Banka şubesi ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, maskeli haydutlarla ilgili önemli bilgilere ulaştı.

13 ADRESE BASKIN

Polis, şüphelilerin aynı yöntemle 23 gasp olayı gerçekleştirdiklerini tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından Bahçelievler, Beylikdüzü, Üsküdar ve Güngören’de 13 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.


GASP ANI KAMERADA

Operasyonda gasp şüphelilerinin lideri olduğu öne sürülen Ömer T.’nin de aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Paraları lüks eğlence mekanlarında yiyen şüphelilerin vatandaşları nasıl gasp ettileri güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin Bahçelievler’de bir banka şubesinden çıkan Yağmur K’yı takip ettikleri ve otomobille evinin otoparkına girdiği sırada silahla tehdit ederek gasbettikleri an ile Başakşehir’de de gasbetmeye çalıştıkları bir kişinin peşinden koştukları, para çantasını almaya çalışırken paraların yere saçıldığı görüntüler görüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan

13 gasp zanlısı, adliyeye sevk edildi.

#İstanbul
#Maske
#Gasp
7 yıl önce