|

Medeniyetimiz sanatla yaşayacak

Zeytinburnu Belediyesi'nin Albayrak medya sponsorluğunda düzenlediği Geleceğin Ustaları 5. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Katı' sanatında birinci olan Esvet Özgöl Doğan, “Medeniyetimizi sanatla yaşatacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:06 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Geleceğin Ustaları 5. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.
Geleceğin Ustaları 5. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Albayrak medya sponsorluğunda "Sadakat" temasıyla gerçekleşen Geleceğin Ustaları 5. Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’nın ödül töreni dün gerçekleşti. Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Albayrak Holding İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Albayrak Holding CEO’su Doç. Dr. Ömer Bolat, Albayrak Holding Dijital Yayınlar Genel Müdürü Ömer Karaca ve AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen törende hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebrû, cilt, çini, kalemişi ve katı' olmak üzere sekiz dalda 50 sanatkara ödül dağıtıldı. Yarışmada ödül ve sergileme alan eserler, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2 Mart'a kadar sergilenecek.


İLGİ ARTIYOR

Yarışmanın jüri koltuğunda oturan tezhip sanatçısı Emel Türkmen, "Yarışamaya katılım geçen yıla oranla daha yüksek. Bu yıl daha çok eser yer aldı. Amacımız öğrencilerimizin tasarımlarını desteklemek" diye konuştu.

AYRILMAZ PARÇAMIZ

Yarışmada katı' dalında birincilik ödülüne sahip olan Esvet Özgöl Doğan ise "Sanatımı daha da ileri seviyelere taşımak istiyorum. Çünkü sanat medeniyetimizin ayrılmaz bir parçası. Medeniyetimizi sanatla yaşatacağız" dedi.


Topluma ruh ve ışık verir

Ödül töreninde konuşma yapan Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat, sanatsız ve sanatçısız bir toplumu ışıksız bir odaya benzeterek, “Sanat topluma ruh verir, renk ve ışık verir. Bu açıdan Zeytinburnu Belediyesi 5 yıldır çok hayırlı bir çalışma yürütüyor. Biz de Albayrak Medya Grubu olarak bütün medya kanallarımızla bu yarışmaya medya sponsorluğu desteği veriyoruz. Bu çalışmanın bir parçası olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

#Medeniyet
#Sanat
#Zeytinburnu
6 yıl önce