|

Mesajcı gazeteciye ödül

Star İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Engin Saydam'a elektronik postayı Hayrullah Mahmud'un gönderdiği ortaya çıktı. "BDDK'da dört adamımız var" diyen Mahmud'un, Star Gazetesi'nin yönetiminde söz sahibi olacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 30/08/2003 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Star İcra Kurulu Başkanı ve Genç Parti İstanbul milletvekili adayı Hüseyin Engin Saydam'a gönderilen elektronik postanın sahibinin köşe yazarı Hayrullah Mahmud olduğu ortaya çıktı. Mesajında, "Korkmayın. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda dört adamımız var. Daha önce de bize yardımcı oldular" diyen gazeteci Hayrullah Mahmud'un, Star Gazetesi'nde Fatih Çekirge ve ekibinin istifasının ardından gazetenin yönetiminde söz sahibi olacağı belirtiliyor.

Mahmud'un, polis ve jandarma ekiplerinin Saydam'ın villasındaki bilgisayarda bulduğu elektronik postanın gönderici bölümünde Hayrullah Mahmud'un adının bulunduğu kaydedildi. Mahmud'un bu mesajda, BDDK içinde bir hukuk müşaviriyle ilişkilerinin iyi olduğunu ve içeriden sızdırılacak her türlü bilgi ve belge konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu söylediği ileri sürülüyor.

Akçakoca ile ilgili dosya

Hayrullah Mahmud'un, elinde BDDK Başkanı Engin Akçakoca aleyhine çok önemli bir dosya olduğunu belirttiği de iddia ediliyor. Elektronik postayla ilgili bilgi, üç gün önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı'ya iletildi. Avcı, bunun üzerine İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu bilgilendirdi. Aksu'nun da elektronik postanın çıktısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiği belirtiliyor.

Üst düzey bir polis yetkilisi, Engin Saydam'a gönderilen e-postayla ilgili araştırmanın derin çaplı olduğunu söyledi. Polisin, elektronik postadaki bilgilerden yola çıkarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndaki bağlantıları ortaya çıkaracağı öğrenildi.

YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Hayrullah Mahmud'un dün Star çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda "Fatih Çekirge ve ekibi 28 Şubat'ın devamı gibi gazete çıkarttı. Biz aynısını yapmayacağız" demesi üzerine pekçok çalışanın istifa kararı aldığı bildirildi. Star yazarları Taşkın Şenol, Zeynep Gürcanlı, Ankara Haber Müdürü Zafer Gedik, Magazin Müdürü Fırat Tur ve Parlamento Büro Şefi Göksel Bozkurt, Mahmud'un bu sözleri üzerine istifa kararı aldı. İstifa edenler arasında muhabirler Dilek Güngör, Özgür Akbaş ve Mustafa Pekcan da bulunuyor. Başka pekçok gazete çalışanı da Ankara 47. Noteri'nde 'tasdikli istifa kararı' aldı. Muhabirler Nevin Bilgin, Yasemin Güneri, Hakan Tekin, Levent Çelikay da istifa ederken stajyer kadrosundaki Kıymet Sezer de istifasını bizzat Ankara Grup Temsilcisi Hayrullah Özgür'e verdi.

Star Gazetesi'nde daha önce yazarlar Saygı Öztürk, Sezai Şengün ve muhabirler Deniz Güçer, Düzgün Karadaş, Özgür Akbaş, Evren Değer, Erdoğan Süzer, Murat Gürgen, Arif Akdoğan, Tarık Bakıcı da istifa etmişti.

  • FERHAT ÜNLÜ İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



    #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce