|

MİT'e teşvik alanlar sorulsun

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, teşvik belgesi almak için başvuruda bulunan İhlas Gazetecilik ve Petlas'la ilgili olarak MİT'ten bilgi istemesine sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2001 الأحد
Güncelleme: 16:02 - 15/04/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Derviş'in Teşvik Belgesi almak için Hazine'ye başvuruda bulunan iki firmayla ilgili olarak, "İstihbarat" kanallarını devreye sokmasını, "Derviş, MİT'e bilgi sorarken yanlış yapmıştır. Zaten, sermayenin kırmızı, yeşil, beyaz diye damgalanması ülkeyi bu hale getirmiştir" diye değerlendirmede bulundu.



MÜSİAD'dan tepki


Derviş krizi ekonomi çevrelerinde de sert tepkiyle karşılandı. MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ekonomiye sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Bayramoğlu, TOBB'un ekonomik gelişmeye ivme kazandırmaya yönelik son dönemdeki çalışmalarının memnuniyet verici olduğnu belirtti ve aynı desteğin Petlas için de sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.



Altuğ, Derviş'e yüklendi


Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisini tek ayakla yürüttüğünü, kontrolün telden bırakıldığını belirten Prof. Dr. Osman Altuğ ise, Derviş'e IMF politikalarından vazgeçme çağrısı yaptı.



#MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu
#Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün
#Prof. Dr. Osman Altuğ
#Kemal Derviş
#MİT
٪d سنوات قبل