|

Muhtardan Kartal Belediye Başkanı'na yanıt: Köprüden atla desem atlayacak mı?

Kartal Belediyesi'nin Arnavut kaldırım tarzında granit taşlar döşenmiş caddeyi asfaltlamasının yankıları devam ediyor. Belediye'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Mahalle muhtarı böyle istedi" denilirken, muhtardan yanıt gecikmedi. Mahalle Muhtarı Gülmüş, "Belediye Başkanı'na köprüden atla desem atlayacak mıydı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sertaç Aksan
13:55 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:05 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kartal Belediyesi, granit taşlara asfaltma dökmesine gelen tepkilerin üzerine sorumlunun mahalle muhtarı Erhan Gülmüş olduğunu açıklamıştı.
Kartal Belediyesi, granit taşlara asfaltma dökmesine gelen tepkilerin üzerine sorumlunun mahalle muhtarı Erhan Gülmüş olduğunu açıklamıştı.

Kartal Belediyesi'nin yol çalışması kapsamında Arnavut kaldırım tarzı mahalleyi zifte boğmasına yönelik tartışmalar devam ediyor.

Vatandaşların şikayet yağmuruna tuttuğu CHP’li Kartal Belediyesi tepkiler üzerine bir açıklama yapmış ve "Atalar Mahallesi muhtarının talebi ile böyle bir çalışma yapıldı" açıklamasıyla suçu Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş'e atmıştı.

Muhtar'dan Başkan'a: Her dediğimizi yapmış mı?

Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş, yenisafak.com'a yaptığı açıklamada, fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından adeta kendisine de çok sayıda telefon geldiğini anlattı.

Kartal Belediyesi'nin 'muhtar istedi' açıklamasının kendisini günah keçisi ilan etmek anlamına geldiğini söyleyen Gülmüş, şöyle devam etti:

  • "Şimdi diyorlar ki muhtar istedi biz yaptık. Soruyorum, Kartal Belediyesi benim her istediğimi yapmış mı? Ben asfalt olayını halka sordum. Burada yaşayan yaklaşık bin kişi var. 800'e yakın oy kullanıldı ve yüzde 81'i asfalt istedi. Ben de belediyeye ilettim. Durum bundan ibaret."

"Ben mühendis değilim asfaltın dökülmesine karışamam"

Belediye ekiplerinin kendisini asfaltlama yerine farklı bir yöntem önermediğini dile getiren Gülmüş, "Ben işin granit, Arnavut kaldırımı, asfalt konusundan anlamam. Mühendis değilim. Ben sadece mahallemdeki vatandaşlarımın mağdur olmamasını isterim" dedi.

Muhtar'dan Belediye Başkanı'na zor soru

"100 talebimiz varsa biri bile kabul edilmez ama kötü iş olunca suç muhtara kalır" diyen Gülmüş, şöyle devam etti:

  • "Başkanlık açıklama yaptı, 'muhtar istedi' diyorlar. Ben Başkan'a 'köprüden atla' desem köprüden mi atlayacak?
  • Mahallenin benimle bir sorunu yok. Ben yine de sosyal medya hesabımdan bir anket başlattım. 'Sizce göreve devam mi edeyim yoksa istifa mı etmeliyim' sorusunu mahalle sakinlerimize sordum.
  • Şuana kadar verilen oylar yüzde 51 kalmam yönünde. Anket sonuçlandıktan sonra, mahallede dışında oturanların oylarını yok sayıp, kalanları ayıracağım. Eğer istif et diyenlerin sayısı fazla çıkarsa ertesi gün istifamı sunacağım."
#Asfalt
#Kartal
#Muhtar
5 yıl önce
default-profile-img