|

Mumcu sanığı Çetin'e tahliye

Mumcu suikastine 'katıldığı için' idamla yargılanan A. Argun Çetin tahliye edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/08/2000 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T


"Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun, 1993'te uğradığı bombalı saldırı sonucu tasarlanarak öldürülmesine iştirak ettiği ve bu amaçla oluşturulan çeteye mensup olduğu" gerekçesiyle idamla yargılanan Abdullah Argun Çetin tahliye edildi.

Ankara DGM'de görülen davanın dünkü duruşmasına, sanık Çetin, müdahiller Ceyhan Mumcu ve Beyhan Gürson ile avukatları Turgut Kazan, Şenal Sarıhan ve Halil Sevinç katıldı. Mahkeme başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Çetin'in Romanya'da bulunduğu sırada görüşmelerini yaptığı 0-542-262 11 01 nolu telefonun, kayıtlarda sahibi olarak gözüken Yasin Akın'ın talimat ifadesinde, telefonu sivil polis Burhan'a verdiğini söylediğini bildirdi. Karadeniz, sanık Çetin'in 7-10 Kasım 1998 tarihlerinde Romanya Bükreş Majestik Oteli'nin telefonundan İstanbul ve ABD ile görüşmeler yaptığının bildirildiğini kaydetti.

'Karışıklık sürüyor"

Müdahil avukat Turgut Kazan, davadaki karışıklığın sürdüğünü belirterek, telefonun verildiği Emniyet'te görevli Burhan adlı kişinin kim olduğunun bilinmesi ve duruşmada dinlenilmesini istedi.

Kazan, sanık Çetin'in Bükreş Majestik Oteli'nde kiminle, ne zaman konuştuğunun da bilinmesi ve bu kişilerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, Çetin'in tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme başkanı Karadeniz, duruşmaya verilen kısa bir aradan sonra, "umut operasyonu" sonunda 2 No.'lu DGM'ye açılan dava ile bu dava arasında fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme kararı verilip verilmeyeceğinin sorulmasını kararlaştırdı. Karadeniz, "suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna ve tutuklu kaldığı süre nazara alınarak" yaklaşık bir 1.5 yıldır tutuklu olan Abdullah Argun Çetin'in tahliyesine karar verildiğini açıklayarak, duruşmayı erteledi. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce