|

Narkotik köpeği 11 milyon liralık uyuşturucuyu yakalattı

Habur Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza ekiplerinin gece devriyesi sırasında Türkiye’ye giriş tarafında valiziyle bekleyen bir şahsa kimlik kontrolü yapılırken narkotik dedektör köpeği İda valize tepki verdi. Yapılanaramada çantalarda ve arabadaki 109 adet paket içerisinde piyasa değeri 11 milyon TL olan eroin olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
12:01 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 12:09 - 13/03/2018 Salı
IHA
Dedektör köpek 11 milyon liralık uyuşturucuyu yakalattı.
Dedektör köpek 11 milyon liralık uyuşturucuyu yakalattı.

Habur Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza ekiplerinin gece devriyesi sırasında Türkiye’ye giriş tarafında valiziyle bekleyen bir şahsa kimlik kontrolü yapılırken narkotik dedektör köpeği İda valize tepki verdi.

Dedektör köpeğin tepkisi üzerine valizi kontrol eden ekipler, koli bandına sarılmış paketler olduğunu fark etti. Şüphelinin Irak'tan beyaz bir otomobille 3 kişi olarak geldiklerini ve diğer iki kişinin sahada bulunduğunu söylemesi üzerine harekete geçen ekipler, saha dışındaki çimlik alana atılmış vaziyette siyah bir çanta içerisinde paketler buldu.

Arka koltuk ile bagaj arasına gizlenmiş

Kamera görüntülerinden tespit edilen beyaz otomobilin içindeki 2 şüpheli şahısla X-ray bekleme alanında olduğunun görülmesi üzerine araç kontrollü olarak muhafaza personeli refakatinde X-ray taramasına alındı. Yapılan tarama sonucunda aracın arka koltuğu ile bagaj kısmı arasında araca sonradan eklendiği tespit edilen zula olarak tabir edilen bölmede sarı renkli koli bandına sarılmış bir paket daha ele geçirildi.

Piyasa değeri 11 milyon TL

Ele geçirilen paketlerden alınan numunelerin uyuşturucu test cihazına yüklenmesi ile paketin içindekinin eroin olduğu anlaşıldı.

Çantalarda ve arabadaki 109 adet paket içerisinde piyasa değeri 11 milyon TL olan toplam 55,5 kilo eroin olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan Irak uyruklu H.S.B., A.S.S. ve S.M.A, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Şırnak
#Uyuşturucu
#Dedektör köpek
6 yıl önce