|

NATO Rusya'nın istikrarsızlıktan korkan komşularına güvence sağlayacak

NATO dışişleri bakanları Rusya'nın çevresindeki kırılgan ülkelere, Ukrayna'daki çatışma uzayıp enerji arzını sıkıştırıp fiyatları yükseltirken Rusya tarafından istikrarsızlaştırılma tehlikesine karşılık güvence vermeye çalışacak.

10:24 - 30/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:33 - 30/11/2022 Çarşamba
Reuters
NATO Dışişleri Bakanları
NATO Dışişleri Bakanları

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, müzakerelerin ikinci günü için Bükreş'e vardığında, "Bu toplantıyı yapmamızın nedeni, yalnızca NATO ülkeleri için değil, ötesinde istikrarı sağlamanın ne kadar önemli olduğuna dair bir işarettir." dedi.

NATO müttefikleri, savunma ittifakı başkanının Moskova'nın kış havasını "savaş silahı" olarak kullandığını söylediği durumda, Rus bombardımanlarında ağır hasar gören enerji altyapısını onarmak için Ukrayna'ya daha fazla yardım sözü verdiler.

Genel Sekreter Jens Stoltenberg, 30 üyeli ittifakın "Rusya'nın baskısıyla karşı karşıya kalan" ülkeler olan Moldova, Gürcistan ve Bosna-Hersek ile görüşmelerde bulunacağını söyledi.

"Bağımsızlıklarını korumalarına yardımcı olmak ve kendilerini savunma yeteneklerini güçlendirmek için daha fazla adım atacağız" diyen yetkili, güvenliklerini sağlamanın NATO'nun çıkarına olduğunu da sözlerine ekledi.

#NATO
#Ukrayna
#savaş
#istikrar
#güvence
1 yıl önce