|

Nureddin Yıldız'ın sözleri nasıl çarpıtıldı

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız'ın 3 yıl önceki sohbetinin bir kısmı kesilerek geçtiğimiz günlerde çeşitli sitelerde servis edildi. Yıldız'a karşı başlatılan bu kampanyada, İslam fıkhına dair sözlerinin nasıl çarpıtıldığı vakıf tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Açıklamaya göre, Yıldız'ın sözleri kasıtlı olarak kırpılarak bir linç kampanyasına dönüştürüldü.

Yeni Şafak
18:43 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 17:03 - 16/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız'a karşı bazı çevrelerce karalama kampanyası başlatıldı. Çeşitli illerde Barolar ve 2 CHP milletvekili tarafından hakkında suç duyurusunda bulunan Yıldız'ın mensup olduğu vakıf bir açıklama yaparak, sözlerinin nasıl çarpıtıldığını açıkladı. 


116 derslik sohbetin 2 dakikasını kestiler

Nureddin Yıldız, toplam 116 dersten oluşan “Kadın Fıkhı Okulu” üst başlıklı sohbet serisinin “Çocuk Evliliği İstismardır” bölümü, bazı yayın organlarınca tamamen yanlış anlaşılabilecek şekilde cımbızlanarak haber yapılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirildi. 


Erken evlilikle mücadeleyi desteklemek adına böyle bir sohbet verdi

İslam tarihinde ve fıkhında bir şekilde yer almış ancak sonradan istismar edilmiş bir çok mesele gibi erken evlilik konusu da istismar edildiği için, günümüz İslam Alimleri bu suiistimale karşı mücadele eden Nureddin Yıldız, bu mücadeleyi desteklemek ve bu konuya açıklık getirmek adına böyle bir sohbet vermişti. 


Dört mezhep alimleri tarafından ortaya konan bir gerçek

Birinci bölümde durum tespiti, ikinci bölümde ise bu konuda yaşanan suiistimalin teşhir ve tenkiti bulunan sohbetin "durum tespiti" kısmı çarpıtılarak yayınlandı, İslam tarihinde ve fıkhında zaten var olan bir durum hakkında konuşan Nureddin Yıldız, dört mezhep alimleri dahil herkes tarafından ortaya konulan ve teşvik edilmeyen fıkhî bir durumu açıkladı. Sohbetin ikinci bölümünde ise bu meselenin nasıl suiistimal edildiğine değinerek, bu konuyu eleştiren Yıldız'ın sözlerinin bu bölümü kasıtlı olarak kırpılarak, yayınlanmadı. 

#nureddin yıldız
#sosyal doku derneği
#islam fıkhı
#evlilik
9 yıl önce