|

'O bir vatanseverdi'

Üzeyir Garih'in cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Yılmaz, SP lideri Kutan, DYP lideri Çiller, AK Parti lideri Erdoğan ve BBP lideri Yazıcıoğlu da katıldı. Liderler Garih'i "vatansever" diye niteledi

Yeni Şafak
23:00 - 28/08/2001 Salı
Güncelleme: 18:01 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Öldürülen işadamı Üzeyir Garih için, mezun olduğu İTÜ'de ve Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törenlere siyasiler de katıldı.



İTÜ'de düzenlenen törene katılan Kutan, Garih ile üniversiteden arkadaşlığı ve ondan sonra da iş hayatında yakın ilişkileri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Her yönü ile takdir ettiğim bir kişiydi. Sadece iyi bir mühendis, sanayici değil, buna ilaveten sosyal ve kültürel alanda da gayet faydalı faaliyetlerde bulunan biriydi. Toplumumuz için çok büyük bir kayıp olarak görüyorum. Hakikaten çok anlamsız bir cinayete kurban gitti. Temennim failin ya da faillerin en kısa zamanda yakalanmasıdır."



MOSSAD'ın gelişi


Kutan, bir soru üzerine, Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili olarak İsrail Gizli Servisi MOSSAD'dan 3 istihbarat mensubunun Türkiye'ye geldiği hakkında basında haberlerin yer aldığını anımsatarak, "Bu haberin yanlış olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Eğer doğru ise bu hakikaten millet, devlet olarak onurumuzu kıracak birşeydir. Bunun tersini düşünün, İsrail de herhangi bir Türk katledildiği takdirde Milli İstihbarat'tan 3 kişinin oraya gidip araştırma yapmasını kabul etmez" dedi.



'Büyük hizmetleri vardı'


DYP lideri Çiller ise Garih için Neve Şalom Sinagogu'nda yapılan dini törene katıldı. Törenin sonuna doğru sinagoga gelen Çiller, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elim bir olay. Faillerin mutlaka süratle yakalanması lazım. Bir yurtsever vatan evladını kaybettik" diye konuştu.



BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu da, Garih'e yapılan menfur cinayeti kınadığını belirterek, kendisinin Garih'i bir vatansever olarak tanıdığını söyledi. Garih'in, Türkiye'nin kalkınmasına ve tanıtımına büyük hizmetler veren bir Türk işadamı olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, Garih'in cehaletle mücadele konusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.



Muhsin Yazıcıoğlu, "Böylesine çok yönlü bir kişiyi kaybetmek tüm milleti üzmüştür" dedi.



'İşçisinin hakkını verirdi'


DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak ise Üzeyir Garih gibi insanların Türkiye için gönüllü büyükelçilik yapan insanlar olduğunu vurguladı. Budak, "Böyle insanların ciddi bir biçimde korunmaları gerekirdi, ama belli ki kendisi de çok fazla arzu etmemiş. Umarım katiller bulunur ve Türkiye rahatlar" diye konuştu.



Liderler oradaydı


ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Devlet Bakanları Faruk Bal, Recep Önal, Nejat Arseven, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan ve Prof. Dr. Erdal İnönü törene katılanlar arasındaydı. Polisin tören boyunca çok sıkı güvenlik önlemi alması dikkat çekti.



#Üzeyir Garih
#Başbakan Yardımcısı Yılmaz
#SP lideri Kutan
#DYP lideri Çiller
#AK Parti lideri Erdoğan
#BBP lideri Yazıcıoğlu
23 yıl önce