|

'Ölçü başörtüsü değil'

AK Parti kurucularından Ayşe Böhürler, başörtülü kurucuların ihracının istenmesini, "Kuruculuk için başörtüsü değil, liyakat ve gayret ölçü alındı. Hukuki mücadele verilecektir" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 22/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:25 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan televizyoncu Ayşe Böhürler, Yargıtay Başsavcılığı'nın başörtülü kurucu üyelerle ilgili olarak partiye ihtar verilmesi talebini, "Kurucu olan kadınlarda başörtüsü kriter alınmadı. Kriter liyakat ve gayret oldu. Hukuki mücadele verilecektir" sözleriyle değerlendirdi. Kurucu olmasını Tayyip Erdoğan'ın istediğini belirten Böhürler, partide 6 başörtülü, 7 de başörtüsüz kadın kurucu bulunmasını şöyle değerlendirdi: "AK Parti'nin kuruluşunda yer alan kadınlar başörtülü veya başörtüsüz oldukları için orada değiller. Hepside farklı farklı alanlarda yetenekleri, eğitimleri, çalışmaları olan kadınlar. Bu birikimlerini kadın-erkek herkes adına siyasete taşımak niyetiyle AK Parti'deler. Hiçbir zaman kriter başörtülü veya başörtüsüz olmaları olmadı. Kriter liyakat ve gayret oldu."



Milletvekiliğini düşünmedim


Başörtüsü sorununun "yanlış zanlar" üzerine kurgulandığını vurgulayan Ayşe Böhürler, şunları kaydetti: "Dindar kesimle irtibatsızlık, bu konuyu bir 'korku miti' haline dönüştürdü. Bu irtibat düzeldiği oranda herkesin birbirini önyargısız olarak tanımaya ve anlamaya çalıştığında yanlış zanlar üzerine kurgulanan bu engellemeler ortadan kalkacaktır."



Siyaseti bir "meslek" olarak görmediğini de vurgulayan Böhürler, milletvekili olmayı hiç düşünmediğini de söyledi.



#AK Parti
#Başörtüsü
#Ayşe Böhürler
23 yıl önce