|

Ömer’in katili 2,5 yıl sonra bulundu

İstanbul Şişli’de Mart 2019’da çalıştığı çay ocağında silahla vurulup ölen Ömer Çakmak’ın (18), yanlışlıkla cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Şahin Şen
00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 03:39 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Ömer Çakmak
Ömer Çakmak

İstanbul Şişli’de Mart 2019’da çalıştığı çay ocağında silahla vurulup ölen Ömer Çakmak’ın (18), yanlışlıkla cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. O dönem güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, saldırganların Çağlayan’da harabe bir binaya girdiğini tespit etmiş, aramada silah ve kar maskeleri bulunmuştu. O tarihte Adli Tıp’taki incelemelerde, eldeki DNA örnekleri ile eşleşme sağlanamadı.

DNA bankası çözdü

Olayı aydınlatmak isteyen Cinayet Büro ekipleri, şüphelilerin kimlik tespiti için tabanca ve kar maskelerini yenilenen DNA bankası verileriyle karşılaştırdı. Örnekler Emre A.’nın DNA’sıyla eşleşti. Gözaltına alınıp sorgulanan şüphelinin, olay günü Özkan G. ile birlikte saldırıyı çay ocağında oturan 3 kişiye karşı düzenlediği, ancak yanlışlıkla Ömer Çakmak’ı vurdukları tespit edildi. Şüphelilerden Emre A. tutuklanırken, İbrahim S. ve Özkan G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ö.A. ve D.E. ise savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

#Şişli
#Ömer Çakma
#DNA
#Adli Tıp
3 yıl önce