|

Önce PKK sonra CHP’liler saldırdı

Van’da PKK’lı teröristler Vefa Sosyal Destek Grubu’na pusu kurarak 2 kişiyi katletmişti. Adana’da ise CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım beraberindeki 3 kişiyle Vefa grubuna sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Olay yerinden kaçan CHP’liler devriye gezen polisler tarafından gözaltına alındı.

Şahin Şen
01:00 - 17/05/2020 Pazar
Güncelleme: 00:58 - 17/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
Eren Yıldırım
Eren Yıldırım

PKK’lı teröristlerce Van’ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek grubunu taşıyan araca düzenlenen ve iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan iki gün sonra Adana’da CHP Yüreğir İlçe Başkanı ile beraberindeki 3 kişi, yardım dağıtan Vefa ekibine saldırdı. CHP’lilerin saldırısına uğrayanlar arasında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de vardı. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti: 14 Mayıs saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Bingöl’ün de katılımıyla kaymakamlık binası önünde Vefa Sosyal Destek ekibi tarafından yapılan yardım dağıtımı esnasında 4 saldırgan, çalışmaları engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel tacizde bulundu.

GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Saldırganlar kendilerini uyaran ve kaymakamı korumak için silahını çeken Oğuzhan Bingöl’ün koruma polisine önce hakaret etti, ardından da polisi fiziki müdahalede bulundu. Daha sonra olay yerinden kaçan tacizciler, bir süre sonra devriye gezen polis ekiplerince yakalandı. Sokak magandalarının CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ile onun anne, baba ve kardeşi olduğu ortaya çıktı. Eren Yıldırım tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılırken, aile üyeleri ise savcılık sorgusunun ardından salıverildi. CHP’li Yıldırım hakkında, salıverilmesine yönelik itiraz sonrası yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Sorguda, saldırganların yaşananları inkar etmesi dikkat çekti. Ancak cep telefonlarından çıkan görüntüler bu grubun Vefa Sosyal Destek ekibini uzun süredir takip ettiğini ortaya koydu. Yardım malzemesi taşıyan araçları videoya çeken saldırganlar bu görüntülerin ne olduğu sorulduğunda, “Yardımların belediye araçları ile taşındığını belgeliyorduk” cevabı verdi.


AK PARTİ KINADI

Vefa ekibine yönelik vandallığı kınayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Adanalılar böyle eşkıyalıklara izin vermez. Adanalılar eşsiz vefaları ile Vefa Gruplarına sahip çıkacaktır” dedi. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay da “Olay sıradan bir olay değildir. Milletimiz için fedakarca çalışan bir ekibe saldırı kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

#Van
#PKK
#Terör
#Saldırı
4 yıl önce