|

POST-ÖZAL KUŞAĞINDANnet muh@lefet!

Anadolu'nun Genç Liderleri adlı siyasi bir oluşumu internette hayata geçiren Tuna Bekleviç, sayıları 100 bine ulaşan üyeleri ile toplum yararına projeler üretmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
01:00 - 17/11/2004 Çarşamba
Güncelleme: 11:12 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
POST-ÖZAL KUŞAĞINDAN

net muh@lefet!
---------------------- manset ---------------------

  • FATMA DURMUŞ


    Siyasetten bihaber olduğu söylenen post-özal kuşağı farklı bir mecrada politika üretme çabasında. O mecra internet. Tuna Bekleviç internette Anadolunun Genç Liderleri adlı siyasi bir oluşum kurmuş. Sayıları 100 bine ulaşan üyeler üniversite gençlerinden oluşuyor. Tuna Beklevic'in yaşı hiç ihtilal görmeyen post-Özal kuşağına tekabül ediyor. O kuşağa özgü, bireycilik, pesimizm," memleketi sen mi kurtarıcan abi!", ve bunun gibi popüler kültürün yan etkilerinden kendini kurtarmış görünüyor. Anadolu'nun Genç Liderleri adlı siyasi oluşumun amacını "Toplum yararına bir iş üretmek ve ortak yaşama katkı sağlamak" olarak özetliyor. Sanal bir oluşum fiziki gerçekliğini nasıl ispatlayabilir diyorum, üyelerimiz periyodik toplantılarla bir araya geliyor diyor. Bu toplantılar Anadolu kentlerinde de düzenleniyormuş.
    Siyaset meydanlardan çekilecek

    Bilgi Üniversitesi'nde yöneticilik yapan Bekleviç geriye kalan zamanını siyasete ayırıyor. Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla da görüşmeler yaptığını söyleyen Beklevic fikirlerini ABD'de de anlatma fırsatı bulmuş. 'Şu an dört yıllık bir çabamız var yine de gelecek adına konuşmam hayalcilik olur' diyecek kadar temkinli davranıyor. "Çabamız internet düzeyinde görüldüğü için kimileri ciddiye almıyor ancak ben yaptığımız toplantılarda yeterli temsil gücümüzün olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de sistemden kaynaklanan birçok kriz yaşandı. Ben ve benim kuşağım bu sistemin varolmasında ve süregelen aksaklıklarda etkili olmadık. Biz sadece mağdur olduk. O yüzden bizler suçsusuz. Gelecekte türban, Kıbrıs, AB gibi kavramlar olmayacak siyasette. Bizlerin daha çok uyuşturucuyla mücadele gibi sorunlarımız olacak. Meydanlarda yapılan toplu mitinglerin de tarihe karışacağını düşünüyorum"

    Başbakan'ın belleğindeyim
    "Başbakan'la bir konferansta görüştük yaklaşık bir saat sohbet ettik" diyor Tuna Bekleviç. 'Onda nasıl bir izlenim bırakmış olabilirsin?' diye sordum. Kendi kuşağına yakışır bir yanıt veriyor: " İnternet explorer'da şöyle bir sistem vardır. Kaydedilen bir ismi çöpe atmaz, bir gün önem kazanabilir diye bellekte saklı tutar. Beni günün birinde karşısına çıkabilirim diye bellekte saklama kararı aldığını düşünüyorum."


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce