|

Rahip Brunson'a ev hapsi

İzmir'de tutuklu olarak yargılanan ABD'li rahip Brunson ev hapsine alındı. Brunson 9 Aralık 2016 tarihinde terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklanmış, bu zamana kadarki duruşmalarda tutukluluğunun devamına karar verilmişti. ABD Başkanı Trump da Brunson ile ilgili çok sayıda açıklama yapmış, kişisel Twitter adresinden de paylaşımlarda bulunmuştu.

Yeni Şafak
14:46 - 25/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 25/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'li Rahip Brunson, tahliye edilerek ev hapsine alındı.
ABD'li Rahip Brunson, tahliye edilerek ev hapsine alındı.

İzmir'de tutuklu olarak yargılanan ABD'li rahip Brunson ev hapsine alındı.


Brunson, 9 Aralık 2016 tarihinde terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklanmıştı. Hakkında hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Brunson hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Brunson'ın FETÖ ile teması olduğu iddiası

Brunson'un FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde "eski Ege Bölgesi imamı" firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

Avukatından açıklama: Bize öyle bir bilgi gelmedi


Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavut, Habertürk'e yaptığı açıklamada "Bize ev hapsine alındığına dair bir bilgi gelmedi. Eşi ile beraber bekliyoruz. Öyle bir durum varsa yarım saat sonra karar çıkabilir, bize tebliğ edilebilir. Tebliğ edilmesini bekliyoruz. 18 Temmuz'daki duruşmadan sonra üst mahkemeye itiraz etmiştik tutuksuz yargılanması konusunda" dedi.

Trump iadesini istemişti

Brunson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Trump, rahip Brunson'un serbest bırakılmasını ve ABD'ye iade edilmesini istemişti.


#Rahip Brunson
#ABD
#İzmir
6 yıl önce