|

Rahip Santoro'nun ailesine taziye ziyareti

Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro için, Sancta Maria Kilisesi'nde ayin düzenlendi. O. A'nın ailesi Santoro ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Trabzon
00:00 - 6/02/2007 Salı
Güncelleme: 01:22 - 6/02/2007 Salı
Yeni Şafak
Rahip Santoro'nun ailesine taziye ziyareti
Rahip Santoro'nun ailesine taziye ziyareti

Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro için, Sancta Maria Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Ayine İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Camillo Ruini'nin yanı sıra Santoro'nun annesi Maria Polselli, kız kardeşleri Maddalena ve İmelda, dayısı Antonello Polselli ile Trabzon'daki Hristiyan cemaati katıldı.

BARIŞA KATKI

“Aranıza Peder Andrea'nın geldiği ruh ve düşünceyle yani Türkiye'nin ve Türk halkının dostu olarak İslam ve Müslüman dinine saygı duyarak geldik” diyen Kardinal Ruini, “Herkesin inancına saygı ve Allah'ın suretinde yaratılan her insanda mevcut kardeşe sevgi çerçevesinde halklar ve dinler arası barışa katkıda bulunmak, dinler arası diyaloğun mümkün ve mühim olduğuna tanıklık etmek için geldik” dedi.

Andrea Santoro'nun katil zanlısı O. A'nın annesi Necmiye A. ve babası Hikmet A. da, Sancta Maria Kilisesi'ne gelerek, Santoro'nun ailesine baş sağlığı diledi. Yaklaşık 5 dakika kadar aileyle ve İtalyan heyetle görüşen Necmiye ve Hikmet A. ile Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, taziye ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Hikmet A, ailenin ve din adamlarının kendilerini çok sıcak karşıladıklarını ifade ederek, “Bize ziyaretimizden ötürü çok memnun olduklarını söylediler. Üzgün olduğumuzu ve böyle olmasını istemediğimiz ilettik. Bizlerin de onlar kadar perişan olduğumuzu söyledik” diye konuştu.


Oğlum rahibe değil haça ateş etti

Bir yıl önce Trabzon'da öldürülen Rahip Santoro'nun katil zanlısı O.A'nın babası Hikmet Akdin Rahip'in kaza sonucu öldüğünü öne sürdü. Çocuklarını kimsenin kullanamayacağını söyleyen Baba Akdin, görüşmelerinde oğlunun

"Papaza ateş etmedim, karşısındaki haç resmine ateş ettim, cinayet değil kaza oldu" dediğini aktardı. Oğulunun sözlerine inandığını belirten Akdin, "Cinayeti kabul etmiyorum, o daha 15 yaşında bir çocuk" diye konuştu.



17 yıl önce