|

'Rau Türklere babalık yaptı'

Gurbetçi Türkler, vefat eden eski Almanya Cumhurbaşkanı Rau için anma töreni düzenledi. Gurbetçiler Rau'nun Türklere babaklık yaptığını dile getirdiler.

Yeni Şafak
01:00 - 13/02/2006 Pazartesi
Güncelleme: 10:47 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Almanya'da 27 Ocak günü vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Johannes Rau için merkezi Köln'de bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde (DİTİB) anma töreni düzenlendi. DİTİB Başkanı Rıdvan Çakır, günümüzde Rau'nun felsefesine ve siyasetine daha çok ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Almanya'da çok sayıda yabancının ve Müslüman'ın yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde başbakanlık yapmış Rau'nun hiçbir zaman ayrım yapmadığına dikkat çeken Çakır, Rau'nun gönüllerde derin izler bıraktığını kaydetti.

HOŞ BİR SEDA BIRAKTI

Çakır, ''Ayrı inançlardaki insanların birbirlerine kötü gözle baktığı dönemde onun gibi insanlara çok ihtiyacımız var. Kendisi her zaman bana kardeşim diye hitap ediniz derdi. Almanya'da yaşayanlar için Rau hoş bir seda ve sevgi bırakmıştır'' dedi.

SPD Federal Meclis Milletvekili Lale Akgün de Johannes Rau'yu ''içi dışı bir bir insan'' olarak nitelendirerek, "Her ortamda aynı yüzü vardı. Diğer inançlara karşı çok saygılıydı.50 yıllık siyaset hayatında kimseye kırıcı bir davranışta bulunmadı'' diye konuştu.

İKİNCİ BABAM OLDU

Solingen'de aşırı sağcılar tarafından evleri kundaklanan ve 5 aile ferdini yitiren Mevlüde Genç ise Rau'nun kendilerine her zaman babalık yaptığını, mutfakta çocuklarının dertlerini ayrı ayrı dinlediği söyledi.

''O benim ikinci babamdı'' diyen Mevlüde Genç, Rau'nun kendisini ziyaretinde, ''Senin acın büyük. Ama yaşamaya devam et. Acını paylaşıyorum. Çocuklarınıza ve topluma yakınlık kurmaya devam edin. Almanya'ya sizler çok şeyler verdiniz. Şimdi de bırakıp gitmeyin'' dediğini ifade etti.

Köln Başkonsolosu Asım Temizgil de Türk toplumunun Rau gibi önder devlet adamlarına çok ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti uyum sorumlusu Thomas Kufen ise DİTİB'e anma için teşekkür etti.

  • KÖLN (A.A)----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce