|

'Rumlar 'hayır' derse Kuzey'i bırakamayız'

Türkiye'nin 'müzakere tarihi' beklediği yıl sonunda AB Dönem Başkanı olacak Hollanda'nın Avrupa İşleri Bakanı Nicolai, "Rumlar'ın 'hayır', Türk kesiminin ise 'evet' demesi halinde Kuzey'i açıkta bırakamayız" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2004 Çarşamba
Güncelleme: 15:14 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Hollanda'nın Avrupa İşleri Bakanı Atzo Nicolai, Kıbrıs'ta yapılacak referandumlarda Rum tarafından 'hayır' oyu çıkması durumunda, AB'nin tutumunu yeniden belirlemesi gerektiğini belirtti. Nicolai, "Kuzey Kıbrıs'ı açıkta bırakamayız" dedi.

Nicolai, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüştü. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. "Referandumlarda Rum kesiminden 'hayır' oyu çıkması durumunda AB dönem başkanlıkları sırasında nasıl bir tavır izleyeceklerinin" sorulması üzerine, Hollandalı Bakan, iki taraftan da olumlu yönde bir sonuç çıkmasını umduklarını, ancak Rum tarafından 'hayır' oyu çıkması durumunda da AB'nin konuya ilişkin tutumunu yeniden belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye yapıcı rol oynadı

Kıbrıs'ta gelinen noktayı 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyen ve çözüme hiç bu kadar yakın olunmadığını belirten Nicolai, Rum tarafında 'hayır' oyu çıkmasının tüm süreç için 'kötü bir sonuç' doğuracağını söyledi. Türkiye'nin bu süreçte 'çok yapıcı bir rol' oynadığına dikkati çeken Nicolai, "Kötü senaryo durumunda, Kuzey Kıbrıs'ı açıkta bırakamayız" dedi.

Türkiye'nin AB'ye ne zaman tam üye olabileceğine ilişkin tahmininin sorulması üzerine Nicolai, bunun zor bir soru olduğunu, tahmin yapmanın kolay olmadığını belirtti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce