|

Rus gizli servisi KGB, Schröder'i 'atlatmış'

Almanya'da ikinci kez Başbakan seçilen Gerhard Schröder'in, Soğuk Savaş yıllarında Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak çalıştığı dönemde KGB tarafından 'atlatıldığı' ortaya çıktı.

Yeni Şafak
01:00 - 1/11/2002 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

Almanya'da ikinci kez Başbakan seçilen Gerhard Schröder'in, Soğuk Savaş yıllarında Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak çalıştığı dönemde KGB tarafından 'atlatıldığı' ortaya çıktı. ----------------------- spot -------------------------

Geçtiğimiz ay yapılan seçimlerin ardından Almanya'da ikinci kez Başbakan seçilen Gerhard Schröder'in Soğuk Savaş yıllarında Batı Alman Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak çalıştığı dönemde Rus eski Gizli Servisi KGB tarafından atlatıldığı ortaya çıktı. KGB'nin, angaje edilen bir sekreter sayesinde Schröder'e ulaşması gereken diplomatik raporları kolaylıkla edindiği ve Soğuk Savaş dönemi koşullarında büyük önem taşıyan bilgilere ulaştığı belirtildi. Haftalık 'Kuzey Yıldızı' gazetesinin 9. sayısında yer alan haberde Schröder'in 'nasıl atlatıldığı' 1968'de CIA'e sığınan KGB kanunsuzu Albay Eugene Runge'nin itirafları ile anlatılıyor.

Siciller kopyalandı
Haberde Rungen'nin, John Barron tarafından kaleme alınan "KGB, The Secret Work of Soviet Secret Agents" adlı kitapta bulunan ifadelerine yer veriliyor: "Diplomatlarla yabancı servis personelinin sicillerini kopya ediyorduk. Bu bilgi, daha sonra yapılacak şantaja ideal bir temel oluyordu. Alman Dışişleri Bakanlığı'nda ne zaman bir kimse hakkında tahkikat emri verilirse biz zamanından önce temaslarımız için yapılacak araştırmayı öğreniyorduk."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce